Από όλα τα προϊόντα μακιγιάζ, το κόκκινο κραγιόν είναι το απόλυτο φετίχ.
Η παλέτα των αποχρώσεων είναι ανεξάντλητη: Πορφυρό, ­κόκκινο της φωτιάς, λαμπερό σαν το ρουμπίνι και σκούρο σαν το κεράσι… Το κόκκινο κραγιόν, κλασικό και ταυ-τόχρονα τολμηρό και αισθησιακό, είναι ιδανικό για βραδινές εμφανίσεις, επειδή φωτίζει το πρόσωπο. Πολλές γυναίκες, ωστόσο, διστάζουν να το φορέσουν, επειδή δεν ξέρουν ποια απόχρωση να διαλέξουν. Εμείς σας βοηθάμε να διαλέξετε τη σωστή για εσάς απόχρωση, αλλά σας παρουσιάζουμε και τα 4 βήματα για τέλεια εφαρμογή!

Ο χρυσός κανόνας Η απόσταση ανάμεσα στο κομψό και το ακαλαίσθητο είναι πολύ μικρή όταν πρόκειται να φορέσετε κόκκινο κραγιόν. Αν και τους περισσότερους τύπους δέρματος κολακεύουν οι μπλε-κόκκινοι τόνοι, σημειώστε τον κανόνα ότι στις σκούρες επιδερμίδες ταιριάζουν οι βαθιές κόκκινες αποχρώσεις και τα κόκκινα που καφετίζουν, ενώ πρέπει να αποφεύγονται τα πορτοκαλί κόκκι­να, τα οποία ταιριάζουν στις πιο ανοιχτόχρωμες.


Tip
Αν το χρώμα που επιλέξατε βρίσκετε ότι είναι πολύ έντονο, «σβήστε το» περνώντας από πάνω ένα lip-gloss σε μπεζ απόχρωση.



Άψογα βαμμένα χείλη με 4 βήματα
● Πρώτα από όλα, για την εφαρμογή οποιουδήποτε κραγιόν είναι απα­ραί­τητο τα χείλη να βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση, απαλά και ενυδατωμένα, χωρίς να έχουν σκασίματα. Για το λόγο αυ­τόν, κάνετε μια ελαφριά απολέπιση, τρίβοντας πολύ απαλά την επιφάνεια των χειλιών σας με μια οδοντόβουρτσα.
● Στη συνέχεια, απλώνετε λίγο make-up σε όλη την επιφάνεια και μετά πούδρα.
● Συνεχίζετε κάνοντας το περίγραμμα με ένα μολύβι (προσωπικά, θα διάλεγα ένα σε ουδέτερο χρώμα για να μην είναι έντονο) και απλώνετε το κραγιόν.
● Όταν τελειώσετε, ταμπονάρετε τα χείλη με ένα χαρτομάντιλο, περνώντας το ανάμεσά τους, και απλώνετε άλλη μία στρώση.