Από το πιο απλό μέχρι το πιο περίτεχνο χτέ­νισμα, για να το πετύχεις ακριβώς όπως το φαντάζεσαι, χρειάζεσαι τα κατάλληλα εργαλεία και προϊόντα styling. Το πιστολάκι, το ψαλίδι, τα ρόλεϊ και τα κοκαλάκια σού δίνουν πληθώρα επιλογών για να παίξεις και να δημιουργήσεις το look που ονειρεύεσαι για τα πάρτι και όχι μόνο.

Ίσια και λεία
● Άπλωσε στα μαλλιά σου μια κρέμα ή ένα serum που προστατεύουν από τη θερμότητα και διευκολύνουν το ίσιωμα. Χτένισέ τα, για να κατανεμηθεί σωστά το προϊόν, και στέγνωσέ τα, αλλά όχι τελείως.
● Πιάσε τα μαλλιά σου με ένα κοκαλάκι, αφήνοντας λίγες τούφες στον αυχένα. Τύλιξε την κάθε τούφα σε μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα (όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά σου τόσο πιο μεγάλη θα πρέπει να είναι η βούρτσα) και στέγνωσέ την κατεβάζοντας το πιστολάκι παράλληλα.
● Προχώρησε σιγά-σιγά, τούφα-τούφα, στα πλάγια και στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σου.

Με όγκο στη ρίζα
● Μετά το λούσιμο, στέγνωσε τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, σκύβοντας προς τα κάτω. Ψέκασε με ένα ειδικό προϊόν για όγκο στη ρίζα, έχοντας πάντα στραμμένο το κεφάλι προς τα κάτω.
● Τελειώνοντας, τίναξε προς τα πίσω τα μαλλιά σου και ψέκασε, στη συνέχεια, κάθε τούφα στη ρίζα της, ­κρατώντας την ψηλά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει.
● Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις αυτοκόλλητα ρόλεϊ μόνο στις ρίζες, όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμη νωπά. Ψέκασε με ένα σπρέι ή λακ για όγκο και, στη συνέχεια, στέγνωσε με το πιστολάκι. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.



Κάτι παραπάνω από styling…
Για την επιτυχία κάθε χτενίσματος, είναι σημαντικό να επιλέξεις και τα κατάλληλα προϊόντα styling. Όχι μόνο βοηθούν στο φορμάρισμα, αλλά επίσης:
● Βελτιώνουν την ελαστικότητα της τρίχας, την κάνουν πιο ευλύγιστη και περιορίζουν τις τριβές και τα σπασίματα.
● Προλαμβάνουν προβλήματα, όπως ψαλίδα και ξηρότητα.
●› Προστατεύουν την τρίχα από τη θερμότητα.
● Προστατεύουν το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά.
● Προσθέτουν λάμψη.



Ανέμελα και κυματιστά
Άπλωσε, αμέσως μετά το λούσιμο, έναν αφρό ή ένα σπρέι για μπούκλες και:
● Αν έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά, χρησιμοποίησε την ειδική φυσούνα για να τα στεγνώσεις. Ψέκασε, στο τέλος, με ένα σπρέι φιξαρίσματος.
● Είτε έχεις ίσια είτε σπαστά ή σγουρά μαλλιά, μπορείς να τα στεγνώσεις τούφα-τούφα με μια στρογγυλή βούρτσα και, στη συνέχεια, να την τυλίξεις σε ένα αυτοκόλλητο ρόλεϊ. Όταν τελειώσεις, ψέκασε με ένα σπρέι φιξαρίσματος. Άφησε τα μαλλιά σου έτσι 20-25 λεπτά και ξετύλιξέ τα. Άνοιξε τις μπούκλες με τα δάχτυλά σου.

Μοντέρνος κότσος
● Στέγνωσε πολύ καλά τα μαλλιά σου με το πιστολάκι.
● Χρησιμοποίησε μια κρέμα ή ένα serum λείανσης στις ρίζες των μαλλιών σου και χτένισε προς τα πίσω. Πιάσε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι και ξεκίνησε να γυρνάς την αλογοουρά γύρω-γύρω από τη βάση της. Σταθεροποίησε με ένα τσιμπιδάκι ή φουρκέτες.

1. Για ίσιωμα
Πιάσε την τούφα, κράτησέ τη με τα δάχτυλα και πέρασέ τη στο ψαλίδι. Ξεκίνησε από τις ρίζες και κατέβασε το ψαλίδι απαλά έως τις άκρες. Κάνε την ίδια κίνηση με το άλλο μισό της τούφας. Συνέχισε δημιουργώντας οριζόντιες τούφες έως το πάνω μέρος του κεφαλιού. Αφού τελειώσεις με τη μια πλευρά, συνέχισε με την άλλη, ισιώνοντας τούφα-τούφα.
2. Για κυματισμούς
Πέρασε την τούφα στο ψαλίδι, κρατώντας το οριζόντια και κοντά στη ρίζα. Τύλιξε μία φορά την τούφα στο ­ψαλίδι, ξεκινώντας από κάτω και προς τα μέσα. Συνέχισε την περιστροφή γυρνώντας το ψαλίδι κατά 360° με την ίδια φορά, μέχρι η τούφα να βρεθεί γυρισμένη προς τα έξω. Κατέβασε γρήγορα το ψαλίδι μέχρι τις άκρες, κρατώντας τεντωμένη την τούφα με το άλλο χέρι. Πρόσεξε να μην πιέζεις υπερβολικά το ψαλίδι και να μην κρατάς πολύ τεντωμένο το άκρο της τούφας. Συνέχισε τούφα-τούφα για να ολοκληρώσεις το χτένισμα. Στις πάνω τούφες, ξεκίνησε να τυλίγεις αφού ισιώσεις ένα μέρος της τούφας, περίπου μέχρι τη μέση.


SOS
● Κάθε φορά που χρησιμοποιείς ψαλίδι, βεβαιώσου ότι τα μαλλιά σου είναι στεγνά, καθαρά και δεν έχουν ίχνος από προϊόντα styling.
● Ξεκίνα από τον αυχένα, συνέχισε προς τα πλαϊνά και κατάληξε στο μέτωπο.
● Κατά τη διάρκεια της χρήσης, ακούμπησε το ψαλίδι σε επίπεδες επιφάνειες, ανθεκτικές στη θερμότητα.
● Πρόσεξε να μην πλησιάζεις πολύ κοντά το ψαλίδι σε ευαίσθητα σημεία του προσώπου, όπως τα αυτιά και τον αυχένα.
● Μετά τη χρήση, άφησε το ψαλίδι να κρυώσει εντελώς πριν το φυλάξεις.



Αν χρησιμοποιήσεις ψαλίδι…
Χώρισε στα δύο τα μαλλιά σου (όπως αν έκανες δύο κοτσίδες) χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα ή μια χτένα, ξεκινώντας από την κορυφή και καταλήγοντας στον αυχένα. Τύλιξε και στερέωσε το ένα μέρος με ένα κοκαλάκι. Χώρισε τα υπόλοιπα μισά οριζοντίως στη βάση του λαιμού, δημιουργώντας μια τούφα περίπου 2-3 εκατοστών. Στερέωσε τα υπόλοιπα μαλλιά με ένα κοκαλάκι και χώρισε κάθετα την τούφα στα δύο.