Μια νέα θεραπεία λέιζερ που εξαφανίζει τους κιρσούς ανώδυνα εφαρμόζεται από τη δρ. Τζόσλιν Μπρουκς, ακτινολόγο στην Κλινική του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου.

Οι κιρσοί οφείλονται σε δυσλειτουργία των αγγείων, όποτε το αίμα ασκεί πίεση στα τοιχώματά τους. Τα αγγεία φουσκώνουν και δημιουργούνται κιρσοί οι οποίοι πολύ συχνά είναι επώδυνοι.

Το λέιζερ δεν αποτελεί νέο μέσο στην αντιμετώπισή τους. Χρησιμοποιείται για να συρρικνώσει και να «κλείσει» τα ελαττωματικά αγγεία. Ωστόσο μέχρι τώρα συνοδεύεται από τραυματισμούς στις περιοχές του σώματος στις οποίες εφαρμόζεται και πόνο τις ημέρες της αποθεραπείας.

Η νέα τεχνική απαλλάσσει από τις επώδυνες αυτές συνέπειες γιατί είναι λιγότερο ισχυρή. Η «καυστική» δράση τους περιορίζεται μόνο στην υπερθέρμανση του νερού του αίματος χωρίς να βλάπτει τους ιστούς και τα νεύρα που περιβάλλουν τα αγγεία. Αυτό είναι αρκετό για τη θεραπεία των κιρσών με ελαχιστοποίηση των πιθανών τραυμάτων και με θεαματικό περιορισμό τόσο του πόνου όσο και του απαιτούμενου χρόνου ανάρρωσης.

Διαβάστε ακόμα:
Πως θα «σβήσετε» τις ευρυαγγείες
http://www.vita.gr/html/ent/342/ent.5342.asp

Shiatsu για τα κουρασμένα πόδια
http://www.vita.gr/html/ent/017/ent.2017.asp

Νυστέρι ή λέιζερ;
http://www.vita.gr/html/ent/056/ent.7056.asp

Επιχείρηση αψεγάδιαστα πόδια!
http://www.vita.gr/html/ent/198/ent.7198.asp