Στη Σουηδία και τη Φινλανδία αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο χάπι κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης από την αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson.

Για την ώρα, η φαρμακευτική εταιρεία προσπαθεί να αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας το Priligy, όπως ονομάζεται το νέο φάρμακο με τη δραστική ουσία «νταποξετίνη», σε άλλες 5 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει ήδη καταθέσει αίτημα έγκρισης για κυκλοφορία του στον Καναδά, την Αυστραλία, το Μεξικό, την Τουρκία και άλλες 6 χώρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της J&J, κ. Γκρεγκ Πανίκο, το επιβραδυντικό χάπι, το οποίο λαμβάνεται λίγες ώρες πριν την σεξουαλική επαφή, αναμένεται να φτάσει στα ευρωπαϊκά φαρμακεία μέχρι τον Απρίλιο.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η νταποξετίνη δρα αδρανοποιώντας τον νευροδιαβιβαστή «σεροτονίνη» στο εγκέφαλο, όπως ακριβώς και άλλα γνωστά αντικαταθλιπτικά φάρμακα – π.χ. το Prozac της Eli Lilly & Co. – τα οποία επίσης χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Μέχρι στιγμής 5 κλινικές δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν 6.000 άνδρες δεν έδειξαν αύξηση του κινδύνου αυτοκτονιών ή αυτοκτονικών τάσεων.

Διαβάστε ακόμα:
Sex σε 10″. Πώς έμαθα να καθυστερώ
http://www.vita.gr/html/ent/238/ent.1238.asp

Σπρέι για την πρόωρη εκσπερμάτιση
http://www.vita.gr/html/ent/907/ent.7907.asp

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο της πρόωρης εκσπερμάτισης
http://www.vita.gr/html/ent/518/ent.7518.asp