Υπό αμφισβήτηση θέτει μεγάλο ιατρικό έντυπο την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του γυναικείου επιθέματος τεστοστερόνης Intrinsa της φαρμακευτικής εταιρείας Procter & Gamble.

Συγκεκριμένα, το «Drug and Therapeutics Bulletin» (DTB) αναφέρει ότι η ασφάλεια για μακροχρόνια χρήση του επιθέματος, που χρησιμοποιείται κυρίως από γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση για την τόνωση της λίμπιντο, παραμένει αναπόδεικτη. Μάλιστα, το έντυπο κατηγόρησε την εταιρεία ότι οι δοκιμές της συγκεκριμένης θεραπείας ήταν προβληματικές και αναποτελεσματικές.

Από την άλλη, η παρασκευάστρια εταιρεία υποστήριξε ότι το Intrinsa πέρασε με επιτυχία όλους τους απαιτούμενους ενδελεχείς ελέγχους κατά τους οποίους φάνηκε μάλιστα να έχει αποτελεσματικότητα.

Το συγκεκριμένο επίθεμα είναι φτιαγμένο ώστε να επικολλάται χαμηλά στην κοιλιά, όπου απελευθερώνει καθημερινά μια δόση τεστοστερόνης στην κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η σεξουαλική διάθεση της γυναίκας, η οποία συχνά κατά την εμμηνόπαυση περιορίζεται σημαντικά.

Όπως υπογράμμισε το DTB, μια σειρά παρενεργειών σχετίζονται με τη χρήση του αυτοκόλλητου όπως π.χ. ακμή, τριχόπτωση, δερματικές αντιδράσεις, συσσώρευση περιττών κιλών, ημικρανίες και αϋπνία.

Διαβάστε ακόμα:
Aυξήστε τη λίμπιντό σας σε 1 λεπτό!
http://www.vita.gr/html/ent/255/ent.2255.asp

Τεστοστερόνη: ∆εν είναι lifestyle φάρµακο!
http://www.vita.gr/html/ent/032/ent.8032.asp

Μη φοβάστε την εμμηνόπαυση
http://www.vita.gr/html/ent/329/ent.5329.asp