Μια εναλλακτική θεραπεία κατά του καρκίνου της ουροδόχου κύστης θα μπορούσε να προσφέρει το ταπεινό μας λιβάνι, εκτιμούν τώρα αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της επιστημονικής επιθεώρησης «BMC Complementary and Alternative Medicine», επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα πραγματοποίησαν πειράματα στα οποία χρησιμοποίησαν εκχύλισμα λιβανιού σε καρκινικά κύτταρα της ουροδόχου κύστης.

Διαπίστωσαν ότι το λιβάνι αρχικά «πάγωνε» την ανάπτυξη των κυττάρων που νοσούσαν και στη συνέχεια τα εξολόθρευε. Μάλιστα «σκότωνε» μόνο τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να επηρεάζει τα υγιή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας δρ. Χ. Κ. Λιν, το λιβάνι θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική θεραπεία για την καταπολέμηση της νόσου.

«Τα έλαια λιβανιού μπορούν να αποτελέσουν μια οικονομική εναλλακτική θεραπεία για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο της ουροδόχου κύστης», δηλώνει χαρακτηριστικά. Σε έρευνα που είχε δημοσιευτεί πριν από ένα χρόνο, επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι το λιβάνι ανακουφίζει επίσης από τα επώδυνα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Διαβάστε ακόμα:
Λιβάνι: Κάνει… θαύματα σε 7 ημέρες!
http://www.vita.gr/html/ent/201/ent.7201.asp

Τεστ ούρων για τον καρκίνο
http://www.vita.gr/html/ent/173/ent.8173.asp