Υλικά

  • Υλικά (Για 6 άτομα)
  • 1½ κιλό χόρτα (άγρια χόρτα, σπανάκι, σέσκουλα
  • 2 πράσα
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκό τραχανά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογρα­βιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε σχολαστικά τα χόρτα.Τα βάζετε σε μια λεκάνη με αλάτι και τα αφήνετε 15 λεπτά να μαραθούν. Στη συνέχεια, τα στύβετε με τα χέρια σας. Ψιλοκόβετε τα πράσα και το δυόσμο. Ξύνετε το λάιμ. Αναμειγνύετε τον τραχανά με λίγο καυτό νερό και τον αφήνετε να μαλακώσει.
Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τα χόρτα με τα πράσα, την κεφαλογραβιέρα και τον τραχανά. Προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνετε με τα χέρια καλά το μείγμα. Παίρνετε λίγο-λίγο από το μείγμα και το πλάθετε σε κεφτέδες. Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο και το ξύσμα λάιμ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Αλευρώνετε έναν-έναν τους χορτοκεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Συμβουλές
Βάζετε στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τη σάλτσα γιαουρτιού και τοποθετείτε γύρω-γύρω τους χορτοκεφτέδες.