Όπως όλα δείχνουν, οι γάτες δεν χαρακτηρίζονται τυχαία επτάψυχες. Ενδεχομένως, μάλιστα, το μυστικό για την αποκατάσταση από σοβαρές νευρολογικές διαταραχές να βρίσκεται… στην αγκαλιά μας αυτή τη στιγμή και να γουργουρίζει.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, τα χνουδωτά τετράποδα κρύβουν ένα μυστηριώδη μηχανισμό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αποκαθιστά τυχόν βλάβες του κεντρικού νευρικού συστήματος, ανακτώντας την πλήρη λειτουργία του.

Η νέα εντυπωσιακή μελέτη έρχεται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν-Μάντισον, οι οποίοι μετά από πειράματα διαπίστωσαν ότι η άμεση αντικατάσταση της λιπώδους ουσίας μυελίνης, οδηγεί σε πλήρη λειτουργική ανάκαμψη του νευρικού συστήματος.

Σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», η αμερικανική έρευνα αποδεικνύει ότι η εκτεταμένη αντικατάσταση της μυελίνης μπορεί να οδηγήσει στην ίαση σοβαρών νευρολογικών διαταραχών.

«Αυτό δείχνει την ικανότητα του κεντρικού νευρικού τους συστήματος να αυτοθεραπεύεται», τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης και νευροεπιστήμονας κ. Ίαν Ντάνκαν.