Κάθε γυναίκα επιθυμεί ένα σφικτό σώμα. Εσείς, όμως, πόσο διατεθειμένη είστε να κάνετε κάποιες θυσίες για να το αποκτήσετε; Και αν ζηλεύετε τις άψογες σιλουέτες και αναρωτιέστε αν οφείλονται μόνο στα γονίδια, είναι καιρός να σταματήσετε να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας και να παραδεχτείτε ότι είναι θέμα αποφασιστικότητας και δέσμευσης.

Υπέροχα πόδια
Ψηλοί και σφιχτοί γλουτοί, τονωμένοι μηροί, ωραία γόνατα, λεπτές γάμπες είναι το όνειρο όλων των γυναικών, αλλά λίγες είναι οι τυχερές. Με το να κατηγορείτε τη μητέρα σας για τη γενετική κληρονομιά που σας άφησε και τη μητέρα-φύση ότι δεν κάνει δίκαιες μοιρασιές, δεν θα κερδίσετε κάτι. Μπορείτε, όμως, να βελτιώσετε την εικόνα των ποδιών σας, αρκεί να πειστείτε ότι είναι στο χέρι σας.
• Αυξήστε την καθημερινή σωματική δραστηριότητά: Γυμνάστε τα πόδια σας ανεβαίνοντας τις σκάλες, αντί να παίρνετε το ασανσέρ, και περπατήστε γρήγορα επί 30΄ κάθε ημέρα.
• Κάντε τις ειδικές ασκήσεις που συσφίγγουν τους μυς των γλουτών και των μηρών: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.vita.gr, θα βρείτε τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για καλογυμνασμένα πόδια.
• Διαλέξτε ένα σπορ κατάλληλο για εσάς: Το κολύμπι γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, αλλά κυρίως τα πόδια. Συστήνεται, μάλιστα, ιδιαίτερα για όσες έχουν ευρυαγγεία. Ιδανική άσκηση για τα πόδια είναι, επίσης, το ποδήλατο.



Tip Mην ξεχνάτε να κάνετε τακτικά απολέπιση. Όταν η επιδερμίδα είναι απελευθερωμένη από νεκρά κύτταρα, τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων για τα πόδια σας απορροφώνται καλύτερα.



Επίπεδη κοιλιά
Αν η φουσκωμένη κοιλιά οφείλεται σε πεπτικές διαταραχές ή στο στρες, αποφεύγοντας τις τροφές που προκαλούν τυμπανισμό (όπως τα όσπρια), μπορείτε να βοηθήσετε στην καλή λειτουργία του εντέρου. Αν, ωστόσο, μετράτε μερικούς έξτρα πόντους στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, καλό είναι να τους χάσετε γρήγορα. Εξάλλου οι γιατροί προειδοποιούν ότι περίμετρος κοιλιάς μεγαλύτερη των 88 εκ. υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο για την υγεία. Πώς, όμως, θα χάσετε λίπος;
• Αποφύγετε τις τροφές με πολλά λίπη και ζάχαρη και περιορίστε οτιδήποτε παρασκευάζεται με άσπρο αλεύρι.
• Προτιμήστε τα ψάρια και τα πουλερικά, τα λαχανικά, τα φρούτα και όσες τροφές φτιάχνονται με αλεύρι ολικής άλεσης.
• Πίνετε πολύ νερό, τρώτε από λίγο και περισσότερο από τρεις φορές την ημέρα, ώστε τα επίπεδα σακχάρου να παραμένουν σταθερά.
• Προτιμήστε φρούτα και όχι χυμούς, επειδή έχουν τις διπλάσιες θερμίδες από ένα φρούτο, και φυσικά ξεχάστε τα αναψυκτικά.
• Οι μύες της κοιλιάς και του στομάχου είναι οι πιο αδύναμοι. Οι ασκήσεις κοιλιακών, η γιόγκα και το Πιλάτες δυναμώνουν αυτούς ακριβώς τους μυς.



Tip Αν χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν για σύσφιγξη στην περιοχή της κοιλιάς σας, απλώνετέ το κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις γύρω από την περιοχή του αφαλού με φορά την κίνηση των δεικτών του ρολογιού. Βοηθά στη διάλυση των λιποκυττάρων και στην καλή λειτουργία του εντέρου.



Σφριγηλά μπράτσα
Έχετε δει τα γυμνασμένα χέρια της «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ, της Μισέλ Ομπάμα; Τα μπράτσα της έχουν κάνει αίσθηση και η ίδια δεν διστάζει να φωτογραφίζεται με αμάνικα φορέματα και μπλούζες. Πώς τα έχει καταφέρει; Σίγουρα προσέχοντας και διατηρώντας σταθερό το βάρος της. Όταν παίρνουμε κιλά, το γυναικείο σώμα «προτιμά» ορισμένες περιοχές για να εναποθέσει το έξτρα λίπος. Η διατροφή και η άσκηση παίζουν και εδώ μεγάλο ρόλο.
• Για να τονώσετε τα χέρια, κάντε ασκήσεις με βαράκια. Οι περισσότερες γυναίκες τα αποφεύγουν, γιατί φοβούνται ότι θα φουσκώσουν. Πρόκειται, όμως, για μια λανθασμένη εντύπωση.
• Για να έχετε, ωστόσο, αποτελέσματα, δεν αρκούν μόνο αυτές οι ασκήσεις. Θα πρέπει παράλληλα να ακολουθήσετε και ένα πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής, 20-30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα, που θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας.



Tip Ιδού μία άσκηση που δυναμώνει τους τρικέφαλους (τους πίσω μυς του χεριού) και μπορείτε να την κάνετετε στο σπίτι: Σταθείτε όρθια με το πρόσωπο να βλέπει τον τοίχο, τα πόδια ελαφρά ανοιχτά, τα χέρια τεντωμένα μπροστά και τις παλάμες κλειστές και προς τα πάνω να ακουμπάνε στον τοίχο. Εισπνεύστε και, καθώς εκπνέετε αργά, γείρετε μπροστά με τους αγκώνες κολλημένους στα πλευρά σας. Επαναλάβετε μερικές φορές.



Μην ξεχνάτε ότι η δράση των συσφιγκτικών και αδυνατιστικών προϊόντων είναι αθροιστική. Για να δείτε αποτελέσματα, οφείλετε να είστε συστηματική στη χρήση τους.