Ένα ενέσιμο αντισυλληπτικό για άνδρες κατάφεραν να δημιουργήσουν κινέζοι επιστήμονες. Το ανδρικό αντισυλληπτικό με τεστοστερόνη, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, έχει την ίδια υψηλή αποτελεσματικότητα με εκείνη του γυναικείου χαπιού.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Οικογενειακό Προγραμματισμό του Πεκίνου, οι μηνιαίες ενέσεις τεστοστερόνης δρουν μπλοκάροντας προσωρινά την παραγωγή σπέρματος.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism», κατά την διάρκεια των δοκιμών μόνο ένας άνδρας στους 100 έγινε πατέρας ενώ έκανε τις ενέσεις. Το ποσοστό αυτό (1/100) είναι παρόμοιο με εκείνο των γυναικείων αντισυλληπτικών χαπιών.

«Για τα ζευγάρια τα οποία δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα μέτρα γυναικείας αντισύλληψης, μέχρι σήμερα οι επιλογές ήταν περιορισμένες (βασεκτομή, χρήση προφυλακτικού ή το τράβηγμα)», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Γι-Κουν Γκου.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι η ανδρική αντισύλληψη μέσω της ορμονοθεραπείας αποτελεί μια νέα και εφικτή εναλλακτική μέθοδο», συμπληρώνει ο ερευνητής.

Παρόλα αυτά, όπως ξεκαθαρίζει, χρειάζεται περαιτέρω μελέτη προκειμένου να εξακριβωθεί η ασφάλεια του εμβολίου τεστοστερόνης.

Διαβάστε ακόμα:
11 αλήθειες για την αντισύλληψη
http://www.vita.gr/html/ent/617/ent.8617.asp

Aντισύλληψη. Yπόθεση προσωπική!
http://www.vita.gr/html/ent/359/ent.1359.asp

Αντισυλληπτικό χάπι εναντίον του καρκίνου των ωοθηκών
http://www.vita.gr/html/ent/721/ent.4721.asp