Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, εν μέσω κρίσης οι γυναίκες φαίνεται ότι επιδίδονται συχνότερα στο αγαπημένο τους shopping therapy.

Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 700 γυναίκες, παρά το γεγονός ότι το 45% των ερωτηθέντων παραπονιούνται για την κακή κατάσταση των οικονομικών τους και το 75% υποστηρίζουν ότι ετοιμάζονται να κάνουν περικοπές άσκοπων εξόδων, το 79% παραδέχονται ότι θα «ξεχυθούν» στα μαγαζιά με σκοπό να βελτιώσουν τη διάθεσή τους.

«Οι αγορές προσφέρουν το αίσθημα της ανταμοιβής, που συμβάλλει στον έλεγχο έντονων συναισθημάτων», αναφέρει η καθηγήτρια Κάρεν Πάιν από το Πανεπιστήμιο του Χερτφορτσάιρ και συγγραφέας του βιβλίου «Sheconomics».

«Εάν τα ψώνια αποτελούν συναισθηματική συνήθεια των γυναικών, είναι πολύ πιθανόν να αισθάνονται ότι χρειάζεται να τη διατηρήσουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ενώ, εάν δεν μπορούν να ξοδέψουν, ίσως παρατηρήσουμε αύξηση των περιπτώσεων άγχους ή κατάθλιψης».

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την ειδικό, όμως εντοπίζεται στο γεγονός ότι το καταναλωτικό… όργιο δεν έχει πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα ικανοποίησης. Περίπου το 25% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι ντρέπονταν για αγορές που είχαν κάνει πρόσφατα.

Διαβάστε ακόμα:
Aπό πότε μία συνήθεια γίνεται εξάρτηση;
http://www.vita.gr/html/ent/048/ent.2048.asp

Shopaholics: Μήπως είστε εθισμένοι στα ψώνια;
http://www.vita.gr/html/ent/413/ent.7413.asp

Ψώνια και ορμόνες
http://www.vita.gr/html/ent/872/ent.8872.asp