Δεν συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού η συχνή κατανάλωση κρέατος, υποστηρίζουν τώρα αμερικανοί επιστήμονες.

Παρά το γεγονός ότι πλήθος προηγούμενων ερευνών είχαν συνδυάσει την κατανάλωση του κόκκινου και του «ειδικά επεξεργασμένου» κρέατος όπως π.χ. το μπέικον, τα λουκάνικα κ.ά. με την εμφάνιση της νόσου, τώρα τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Κολεγίου Ιατρικής Άλμπερτ Αινστάιν μελέτησαν 121.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες οι οποίες είχαν συμμετάσχει σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1995-1996 και κατέγραφε τη συχνότητα, τον τύπο αλλά και τον τρόπο ψησίματος του κρέατος που κατανάλωναν οι εθελόντριες.

Όπως δημοσιεύει το επιστημονικό έντυπο «International Journal of Cancer», μέσα σε οκτώ χρόνια 3.818 γυναίκες ανέπτυξαν καρκινικούς όγκους στο μαστό. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο κίνδυνος για την εμφάνιση της νόσου δεν έδειξε να συνδέεται άμεσα με κάποιο τρόπο παρασκευής, επεξεργασίας ή ψησίματος του κρέατος.

Διαβάστε ακόμα:
Red alert!
http://www.vita.gr/html/ent/794/ent.8794.asp

Mπορώ να ζήσω χωρίς κρέας;
http://www.vita.gr/html/ent/021/ent.1021.asp

Η δίαιτα του… Νεάντερνταλ!
http://www.vita.gr/html/ent/068/ent.6068.asp


Δείτε επίσης: