Την ενίσχυση της γυναικείας γονιμότητας μετά την ηλικία των 40 ετών υπόσχεται ο συνδυασμός δύο φαρμάκων, σύμφωνα με νέα καναδική έρευνα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Προηγμένων Αναπαραγωγικών Τεχνολογιών του Τορόντο, το «θαυματουργό» κοκτέιλ αποτελείται από το φάρμακο Femara με τη δραστική ουσία λετροζόλη και την ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH) και θα μπορούσε να προσφέρει λύση σε γυναίκες προχωρημένης αναπαραγωγικής ηλικίας, οι οποίες υποβάλλονται σε ενδομήτρια σπερματέγχυση με στόχο μια επιτυχή κύηση.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί μελέτησαν μια ομάδα γυναικών ηλικίας άνω των 40 ετών με προβλήματα γονιμότητας, οι οποίες είχαν υποβληθεί είτε μόνο σε ορμονοθεραπεία FSH, ή σε συνδυασμό ορμονοθεραπείας και του φαρμάκου με τη δραστική ουσία λετροζόλη.

Στη συνέχεια λοιπόν, όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο «Fertility and Sterility», οι ερευνητές συνέκριναν τα αποτελέσματα των δύο ομάδων. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι εκείνες που ακολούθησαν το συνδυασμό των δύο θεραπειών είχαν ελαφρώς μεγαλύτερη επιτυχία, ενώ χρειάστηκαν και χαμηλότερη δόση ορμονών για την επιτυχή γονιμοποίηση του ωαρίου.

Ο συνδυασμός του Femara και της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης, όπως τονίζουν οι ειδικοί, «θα μπορούσε να αποτελεί μια καλή λύση για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που υποβάλλονται σε ενδομήτρια σπερματέγχυση».

Διαβάστε ακόμα:
Πώς θα παρατείνω τη γονιμότητά μου;
http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.1144.asp


Γόνιμες ξανά!
http://www.vita.gr/html/ent/728/ent.8728.asp


Αντιμετωπίστε την υπογονιμότητα. Νέες τεχνικές και θεραπείες
http://www.vita.gr/html/ent/450/ent.1450.asp