Τα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα εκτοξεύουν τον ανδρισμό στα ύψη και με επιστημονικές αποδείξεις, σύμφωνα με νέα μελέτη καναδών επιστημόνων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο επιστημονικό έντυπο «Organizational Behavior and Human Decision Proccesses» η οδήγηση ενός ακριβού σπορ αυτοκινήτου αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, πράγμα που δεν συμβαίνει στην περίπτωση των φθηνών μοντέλων.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές άφησαν τους 39 φοιτητές που έλαβαν μέρος στο πείραμα να οδηγήσουν μια Porsche 911 Carrera 4S κάμπριο του 2006 για μια ώρα και στη συνέχεια ένα Toyota Camry του 1990.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης οδηγούσαν σε επιδεικτική συμπεριφορά των ανδρών αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να μαγνητίσουν την προσοχή του ωραίου φύλου. «Οι άνδρες χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να διαφημίσουν τον πλούτο τους», γράφουν οι ερευνητές.

«Το θεωρούν προέκταση του εαυτού τους: το πλένουν και το φροντίζουν. Πιστεύουν ότι η κατοχή του σωστού αυτοκινήτου είναι συνυφασμένη με την ισχυρή σεξουαλική γοητεία που τους κάνει ακαταμάχητους απέναντι στις γυναίκες. Έτσι με την κατοχή π.χ. μιας Porsche δείχνουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε συγκεκριμένο οικονομικό κόστος», συμπεραίνουν οι ειδικοί.

Διαβάστε ακόμα:
Η χημεία του έρωτα. Φταίνε τα μάτια σου ή η σεροτονίνη;
http://www.vita.gr/html/ent/395/ent.1395.asp

Κάτι ξέρει ο Μπερλουσκόνι!
http://www.vita.gr/html/ent/297/ent.9297.asp

Ψηλοί και πλούσιοι!
http://www.vita.gr/html/ent/184/ent.9184.asp