Αντικαρκινική δράση έχει η κόρα του ψωμιού αφού σύμφωνα με νέα μελέτη προστατεύει κατά του καρκίνου του εντέρου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Αναμαλάι στην Ινδία κατά τη διάρκεια του ψησίματος του ψωμιού δημιουργείται μια αντιοξειδωτική ουσία, η οποία αποτρέπει αλλαγές στον οργανισμό που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη νόσο.

Πρόκειται για την ουσία pronyl-lysine, η οποία προκύπτει από την χημική αντίδραση των υλικών κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα επίπεδα της αντιοξειδωτικής αυτής ουσίας μάλιστα εντοπίζονται κατά οκτώ φορές υψηλότερα στην κόρα του ψωμιού.

Από πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια οι επιστήμονες είδαν ότι η συχνή κατανάλωση της συγκεκριμένης ουσίας αποτρέπει τη δημιουργία προκαρκινικών αλλοιώσεων στο έντερο.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο οι ειδικοί δεν βρίσκονται σε θέση να γνωρίζουν πόση κόρα θα πρέπει να καταναλώνουμε προκειμένου να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη. Παρόλα αυτά, εκτιμούν ότι η καθημερινή λήψη επαρκών αντιοξειδωτικών ουσιών μέσω της διατροφής παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα:
Ο άρτος ημών…
http://www.vita.gr/html/ent/511/ent.5511.asp

Ψωμί
http://www.vita.gr/html/ent/299/ent.1299.asp

Tο βιολογικό ψωμί στο τραπέζι σας
http://www.vita.gr/html/ent/459/ent.2459.asp



Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: