Ονομάζεται ACE και είναι η «σούπερ»-πιπεριά που πίσω από το σκούρο κόκκινο χρώμα της, κρύβει ολόκληρη την απαραίτητη ημερήσια δόση βιταμίνης C, όπως επίσης και τη μισή δόση βιταμινών Α και Ε.

Ανακάλυψη ισραηλινών επιστημόνων, ο κόκκινος δυναμίτης αντιοξειδωτικών στη συνέχεια αναπτύχθηκε από βρετανούς επιστήμονες για την γνωστή αλυσίδα Marks & Spencer, οι οποίοι προσέθεσαν και τη βιταμίνη Ε.

Αν και οι απλές ποικιλίες πιπεριάς περιέχουν ήδη υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α και C, παρόλα αυτά είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λαχανικό που να περιέχει και τη γνωστή για την ισχυρή αντικαρκινική της δράση βιταμίνη Ε.

«Είναι πραγματικά φανταστικό το γεγονός ότι καταφέραμε να αναπτύξουμε ένα λαχανικό ικανό να προσφέρει την ημερήσια απαραίτητη δόση βιταμινών Α, C και Ε”, αναφέρει ο κ. Τζορτζ Χέμπντιτς, ειδικός της εταιρείας Μ&S.

«Οι πιπεριές ACE διαθέτουν μια υπέροχη, γλυκιά γεύση ενώ παράλληλα μας κάνουν πολύ καλό», εξηγεί.

«Όσο περισσότερο ευαισθητοποιούνται οι πολίτες για θέματα υγείας, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ζήτηση για φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία», τονίζει ο ειδικός. Περιμένουμε ότι οι πιπεριές ACE θα κάνουν θραύση».

Διαβάστε ακόμα:
Να θυμηθώ να μην ξαναπετάξω τις βιταμίνες
http://www.vita.gr/html/ent/320/ent.6320.asp

Πιπεριές – Καυτεροί πειρασμοί!
http://www.vita.gr/html/ent/076/ent.1076.asp

Κάντε το τεστ της βιταμίνης και μάθετε πόσο σωστά τρώτε!
http://www.vita.gr/html/ent/163/ent.1163.asp