Οι καλοκαιρινές εκδόσεις των αγαπημένων σας αρωμάτων έρχονται με ανάλαφρες συνθέσεις για να χαρίσουν αίσθηση φρεσκάδας και δροσερή σαγήνη, ταιριάζοντας απόλυτα στην ανέμελη διάθεση της εποχής.

Τι να επιλέξετε
Η εκδοχή που προτιμάται το καλοκαίρι είναι τα eau de toillete, επειδή περιέχουν μικρότερο ποσοστό αρωματικού ελαίου. Οι πιο ελαφριές συνθέσεις δεν ερεθίζουν το δέρμα, που το καλοκαίρι είναι ήδη επιβαρυμένο από τον ιδρώτα.Εξάλλου, ένα βαρύ άρωμα θα «χτυπούσε» δυσάρεστα στα οσφρητικά μας νεύρα.
Οι αρωματικοί συνδυασμοί Οι κύριες νότες των καλοκαιρινών αρωμάτων είναι φρουτώδεις και λουλουδένιες, με τα εσπεριδοειδή, το γιασεμί και την ορχιδέα να πρωταγωνιστούν και να μας τυλίγουν με την αισθησιακή τους αύρα.

Τα σημεία-κλειδιά
Το πρωί ψεκάστε με άρωμα τους καρπούς σας, πίσω από το γόνατο και ψηλά στην κοιλιά. Το βράδυ ψεκάστε στο πίσω μέρος του λαιμού και όχι πίσω από τα αυτιά που μπορεί να ξηράνει την περιοχή.



Το ξέρατε ότι…

• Στον Πύργο της Κύπρου ανακαλύφτηκαν από αρχαιολόγους τα πρώτα αρώματα, που θεωρείται ότι είναι πάνω από 4.000 χρόνων!
• Το πρώτο «μοντέρνο» άρωμα που φτιάχτηκε από αιθέρια έλαια και διάλυμα οινοπνεύματος ήταν το 1370 μ.Χ., κατόπιν εντολής της βασίλισσας Ελισάβετ της Ουγγαρίας.