Μια και μόνο δόση του εμβολίου κατά της νέας γρίπης ίσως να είναι αρκετή, σύμφωνα με νέες μελέτες που πραγματοποίησαν οι φαρμακοβιομηχανίες CSL Inc. και Novartis.

Αν και μέχρι σήμερα οι ειδικοί πίστευαν ότι τα εμβόλια θα έπρεπε να χορηγούνται σε δύο δόσεις μέσα σε διάστημα ενός μήνα, βάσει των νέων στοιχείων μια δόση θα μπορούσε να προσφέρει ανοσία μέσα σε χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Συγκεκριμένα, η αυστραλιανή CSL Inc. δημοσιεύει νέα στοιχεία στο επιστημονικό έντυπο «New England Journal of Medicine» σύμφωνα με τα οποία μια και μόνο δόση 15mg του εμβολίου έχει ως αποτέλεσμα την προστατευτική ανοσοαντίδραση του οργανισμού.

Από την πλευρά της και η ελβετική Novartis αναφέρει τώρα στο New England Journal of Medicine ότι μία δόση του εμβολίου της αρκεί καθώς περιέχει 7,5 μικρογραμμάρια αντιγόνου σε συνδυασμό με μια ουσία, η οποία ενισχύει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα νέα στοιχεία, ακολουθούν την ανακοίνωση κινέζων επιστημόνων, οι οποίοι πρώτοι είχαν υπογραμμίσει ότι μια δόση του εμβολίου τους ήταν αρκετή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1.

Διαβάστε ακόμα:
Η νέα γρίπη «ρίχνει» τους ρυθμούς
http://www.vita.gr/html/ent/962/ent.9962.asp

Δεν είναι πάντα νέα γρίπη…
http://www.vita.gr/html/ent/775/ent.9775.asp

Αντίσταση στο Tamiflu;
http://www.vita.gr/html/ent/972/ent.9972.asp