Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 16 γαρίδες Νο 2
  • 4 ντομάτες
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • 10 γρ. παρμεζάνα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
260 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Αποφλοιώνετε και κόβετε στα τέσσερα τις ντομάτες. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε στους 140 βαθμούς Κελσίου για 30΄. Σε ένα μίξερ, ετοιμάζετε πέστο πολτοποιώντας το βασιλικό, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ψήνετε τις γαρίδες στη σχάρα και τις σερβίρετε με τις ντομάτες και τo πέστο.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β12, C, D, Ε
  • Νιασίνη
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Αλισίνη
  • Πρωτεΐνες
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο