Σημαντικά οφέλη προσφέρει το ποδόσφαιρο και για τις γυναίκες, σύμφωνα με νέα δανέζικη έρευνα.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η δυναμική του παιχνιδιού, συνεπάγεται αύξηση της σωματικής δύναμης και της καρδιακής υγείας και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να διατηρούν οι γυναίκες τη φόρμα τους.

Η διετής μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 100 αγύμναστες εθελόντριες, οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: μερικές έπαιζαν ποδόσφαιρο, κάποιες έτρεχαν, ενώ οι υπόλοιπες έκαναν καθιστική ζωή.

Μετά την πάροδο των δύο χρόνων, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα μεγαλύτερα οφέλη της άσκησης τα συγκέντρωναν οι γυναίκες που έπαιζαν ποδόσφαιρο.

Αυτό, όπως εξηγούν, θα μπορούσε να αποτελεί αποτέλεσμα της κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των παικτριών. Η ανάγκη να «λειτουργήσουν» οι εθελόντριες σαν ομάδα, φάνηκε να ενισχύει την προσπάθεια τήρησης των αθλητικών «ραντεβού», σε αντίθεση με την ομάδα του τρεξίματος όπου η αναβολή της άσκησης ήταν πιο απλή υπόθεση.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι μέσα σε μόλις 16 εβδομάδες οι γυναίκες που έπαιζαν ποδόσφαιρο σημείωσαν μεγάλη βελτίωση ως προς την μέγιστη οξυγόνωση του οργανισμού, την αύξηση της μυϊκής μάζας και την ενίσχυση της αντοχής και των επιδόσεων», τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Πήτερ Κρούστρουπ.

Διαβάστε ακόμα:
«Ασπίδα» κατά του καρκίνου η έντονη άσκηση
http://www.vita.gr/html/ent/910/ent.9910.asp

Πώς ραγίζουν οι αντρικές καρδιές
http://www.vita.gr/html/ent/815/ent.4815.asp

Tο παιδί μου παίζει «5×5». Tι να προσέξω;
http://www.vita.gr/html/ent/510/ent.1510.asp