Η ατμοσφαιρική μόλυνση αυξάνει τον κίνδυνο σκωληκοειδίτιδας, επισημαίνει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι στον Καναδά.

Τα ανησυχητικά αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Κολεγίου Γαστρεντερολογίας, έδειξαν ότι η μόλυνση αυξάνει σημαντικά τον γενικό κίνδυνο φλεγμονών.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 45.000 ενηλίκων ασθενών που είχαν νοσηλευθεί για την αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας μεταξύ του 1999 και του 2006.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι κατά τις ημέρες όπου στην ατμόσφαιρα υπήρχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις όζοντος καταγράφονταν κατά 15% περισσότερες νοσηλείες ασθενών με σκωληκοειδίτιδα συγκριτικά με τις ημέρες κατά τις οποίες τα επίπεδα του όζοντος ήταν χαμηλότερα.

Παρόμοια ευρήματα εντοπίστηκαν και στην περίπτωση αύξησης της ατμοσφαιρικής συγκέντρωσης του διοξειδίου του θείου και του διοξειδίου του αζώτου.

«Εάν η σχέση μεταξύ της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και της σκωληκοειδίτιδας επιβεβαιωθεί, τότε η βελτίωση της ποιότητας του αέρα θα μπορούσε να αποτρέψει τη συχνότητα εμφάνισης του προβλήματος.


Διαβάστε ακόμα:
Η μόλυνση του περιβάλλοντος προκαλεί καρδιακές προσβολές
http://www.vita.gr/html/ent/901/ent.4901.asp

Η ρύπανση «κόβει την ανάσα»
http://www.vita.gr/html/ent/520/ent.8520.asp

Η μόλυνση στο εδώλιο και για την παχυσαρκία!
http://www.vita.gr/html/ent/334/ent.7334.asp