Δρα σε μόλις 2 λεπτά, στοιχίζει μόνο 3 ευρώ και υπόσχεται ονειρεμένο ύπνο: Ο λόγος για ένα «θαυματουργό» εμβόλιο κατά του ροχαλητού!

Η καινοτόμος θεραπεία για όσους ταλαιπωρούνται -και ταλαιπωρούν και το σύντροφό τους- ροχαλίζοντας λέγεται «snoreplasty» και επιτυγχάνεται με την έγχυση μιας σκληρυντικής χημικής ουσίας (νάτριο τετραδεκύλο-θειικό) στο επάνω μέρος της στοματικής κοιλότητας. Το χαμηλό της κόστος, μάλιστα, είναι εκείνο που την κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική απέναντι σε άλλες επώδυνες θεραπείες που απαιτούν χρόνο και χρήμα.

«Η χειρουργική θεραπεία κατά του ροχαλητού είναι μια πολύ επώδυνη διαδικασία», εξηγεί ο δρ. Χάντι Αλ-Γιασίμ, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής εφαρμόσει τη νέα μέθοδο σε 400 ασθενείς στο Λίβερπουλ.

«Πολλές φορές η ανάρρωση χρειάζεται εβδομάδες και γι’ αυτό οι περισσότεροι αποφεύγουν τη συγκεκριμένη λύση, καθώς δεν μπορούν να λείψουν τόσο πολύ από τη δουλειά τους», αναφέρει ο ειδικός.

Τώρα όμως, όπως ξεκαθαρίζει, οι δυσκολίες αυτές έχουν απλοποιηθεί με τη βοήθεια του νέου εμβολίου. «Μετά τη χορήγηση του εμβολίου, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν αμέσως στο σπίτι τους και να φάνε κανονικά μετά από μία ώρα», εξηγεί ο δρ. Αλ-Γιασίμ. «Η ανακούφιση από το ροχαλητό που χαρίζει στους ασθενείς αγγίζει το 70% και η αλήθεια είναι ότι έχει βοηθήσει πολύ στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο των ίδιων όσο και των συντρόφων τους».

Όσο για τη συχνότητα εμβολιασμού, ο επιστήμονας αναφέρει: «Το εμβόλιο μπορεί να χορηγείται έως και 3 φορές το χρόνο, ωστόσο κάποιοι ασθενείς αναφέρουν ότι μία δόση είναι αποτελεσματική για περίπου 1 χρόνο».

Διαβάστε ακόμα:
Ηχορύπανση στο διπλανό µαξιλάρι
http://www.vita.gr/html/ent/885/ent.6885.asp

Γιατί ξύπνησα πάλι με πονοκέφαλο;
http://www.vita.gr/html/ent/273/ent.6273.asp

Χάπι για το ροχαλητό
http://www.vita.gr/html/ent/784/ent.5784.asp