Πώς να βαφτώ απόψε; Η ερώτηση δεν έχει να κάνει με τον τρόπο, αν ξέρετε να βάζετε σωστά το μέικ-απ ή τη μάσκαρα.

Έχει να κάνει με τη διάθεσή μας. Πώς θέλω να δείχνω σήμερα; Φυσική, μοιραία ή σέξι;

Έχει να κάνει με το κέφι μας. Διακριτικό ή έντονο;

Έχει να κάνει με τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε. Να ντυθώ πιο απλά και «κάζουαλ» ή πιο επίσημα και «σικ»;

Έχει να κάνει με το μέρος που είμαστε ή κινούμαστε. Αλλιώς εμφανιζόμαστε σε μια φιλική συγκέντρωση και στην παρέα μας, και αλλιώς στο γραφείο ή σε ένα επίσημο κάλεσμα.

Έχει να κάνει με την ώρα της ημέρας. Και ίσως να έχει να κάνει με πολλά άλλα πράγματα.

Το μακιγιάζ, ή καλύτερα η γοητεία του παιχνιδιού με τα χρώματα και τις υφές, μας επιτρέπει να πειραματιζόμαστε. Και μέσα από τις διαφορετικές εμφανίσεις μας να παίζουμε διάφορους ρόλους.

Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει πρόσφατα στο περιοδικό «ΒΗMagazino» η διάσημη και μία από τις πιο αγαπημένες μου ηθοποιούς Μέριλ Στριπ, είχε πει ότι κάθε φορά που μπαίνει σε ένα ρόλο, το βλέπει σαν ευκαιρία να βγάλει έναν από τους εαυτούς της παρουσιάζοντας μία διαφορετική γυναίκα.

Διαφορετικές γυναίκες καλούμαστε να είμαστε οι περισσότερες από εμάς στην καθημερινή μας ζωή, είχε επισημάνει και ο κορυφαίος έλληνας ψυχαναλυτής Ματθαίος Γιωσαφάτ σε διάλεξη πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής.

Ωραία όλα αυτά, αρκεί να μην τα παίρνουμε πολύ σοβαρά ώστε η εξωτερική εμφάνισή μας να υπονομεύει τον αληθινό εαυτό μας. Να μην επιδιώκουμε να είμαστε άψογες κάθε στιγμή, αλλά και να μην είμαστε εντελώς ατημέλητες.

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρός λόγος να φροντίζουμε την εμφάνισή μας. Και αυτός είναι να δείχνουμε στα καλύτερά σας! Τι λέτε, λοιπόν, για λίγο χρώμα στα μάγουλα που θα φωτίσει το πρόσωπο τώρα που ήρθαν οι χειμωνιάτικες ημέρες και όλα είναι μουντά;