Η καθημερινή κατανάλωση οκτώ φλιτζανιών τσαγιού προστατεύει τον οργανισμό από εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

Η βρετανίδα διατροφολόγος δρ. Κάρι Ράξτον από το Kings College του Λονδίνου, μέσα από ανάλυση 47 παλαιότερων μελετών διαπίστωσε ότι η λήψη 400 mg καφεΐνης την ημέρα – τα οποία μεταφράζονται σε περίπου οκτώ κούπες τσάι – περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες εμφράγματος ή εγκεφαλικού, και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.

«Οι άνθρωποι που αποκλείουν πλήρως την καφεΐνη από τη ζωή τους ενδεχομένως να στερούνται τα σημαντικά οφέλη από τις ευεργετικές ουσίες της» τονίζει η δρ. Ράξτον.

Από την άλλη, η δρ. Κάθριν Χουντ από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Τσαγιού της Βρετανίας υποστηρίζει ότι γενικά τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη αδίκως έχουν δεχθεί τόσο αρνητική κριτική.

«Για παράδειγμα, το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες» λέει η δρ. Χουντ.

«Τα φλαβονοειδή που επίσης περιέχονται στο τσάι είναι πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό και μάλιστα μια σειρά μελετών τα συνδέει με χαμηλό κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων», αναφέρει η ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Ο καφές προστατεύει από εγκεφαλικό;
http://www.vita.gr/html/ent/538/ent.8538.asp

Το τσάι προστατεύει την καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/205/ent.9205.asp

Τσάι κατά του εγκεφαλικού!
http://www.vita.gr/html/ent/604/ent.8604.asp