Ιατρική τσίχλα ειδικά σχεδιασμένη για διαβητικούς, η οποία θα απελευθερώνει ινσουλίνη, προσπαθούν να αναπτύξουν αμερικανοί επιστήμονες.

Η πρωτοποριακή προσέγγιση ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, οι οποίοι προσπαθούν να φτιάξουν μια τσίχλα με μικροκάψουλες μέσα στις οποίες θα αποθηκεύεται η ινσουλίνη.

Κατά το μάσημα της τσίχλας οι μικροκάψουλες αυτές θα διαλύονται με το σάλιο, με αποτέλεσμα η ινσουλίνη να απορροφάται από τον οργανισμό και να εισέρχεται μετά από λίγο στην κυκλοφορία του αίματος, απαλλάσσοντας έτσι τους ασθενείς από το βραχνά των ενέσεων.

Στην παρούσα φάση, η επικεφαλής καθηγήτρια Τεζάλ Ντεσάι προσπαθεί να τελειοποιήσει τις μικροκάψουλες, ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτατη απορρόφηση του φαρμάκου από τον οργανισμό του ασθενούς.

Οι ειδικοί τώρα κάνουν δοκιμές και προσπαθούν να δουν κατά πόσο η συγκεκριμένη τεχνική είναι ασφαλής για ανθρώπινη χρήση. Τα αποτελέσματα των δοκιμών αναμένεται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής.

Διαβάστε ακόμα:
Σημαντικές οι εξελίξεις για το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/148/ent.10148.asp

Πώς συμβιώνω με το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/130/ent.6130.asp

Oι απαραίτητες εξετάσεις για να ζείτε καλά με το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/113/ent.1113.asp