Κατά εκατομμύρια ευρώ έχουν πλουτίσει Ρώσοι απατεώνες οι οποίοι πωλούν Τamiflu-«μαϊμού» μέσω Διαδικτύου, την ώρα που η ανησυχία του κόσμου για τη νέα γρίπη κορυφώνεται.

Την ηλεκτρονική απάτη ανακάλυψε η Eταιρεία Hλεκτρονικής Aσφάλειας Sophos. Όπως υποστηρίζει, μάλιστα, ο κ. Γκράχαμ Κλάλι: «Με τα κρούσματα της νέας γρίπης να αυξάνονται διαρκώς, είναι σημαντικό για τον κόσμο να μην αγοράζει το συγκεκριμένο φάρμακο μέσω Ίντερνετ».

«Οι απατεώνες που κρύβονται πίσω από τα ψεύτικα διαδικτυακά φαρμακεία, θέτουν την υγεία και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους σε κίνδυνο», τονίζει ο ίδιος.

«Δεν έχουν πρόβλημα στο να παραβιάσουν το νόμο προκειμένου να προωθήσουν τέτοιου είδους ιστοσελίδες και, για το λόγο αυτό, να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό ως προς την εκμετάλλευση των προσωπικών μας δεδομένων ή την πώληση επικίνδυνων για την υγεία μας φαρμάκων», συνεχίζει ο κ. Κλάλι.

«Εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε Tamiflu, πηγαίνετε σε έναν πραγματικό γιατρό και μείνετε μακριά από τους κομπογιαννίτες του Διαδικτύου», συνιστά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Sophos.

Οι περισσότεροι από τους απατεώνες που κρύβονται πίσω από τέτοιες ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν την έδρα τους στη Ρωσία και εργάζονται πυρετωδώς για την προώθηση των ψεύτικων φαρμάκων.

Οι 5 πρώτες χώρες στις οποίες καταγράφηκαν οι περισσότερες διαδικτυακές αγορές Tamiflu ή άλλων φαρμάκων είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία.

Διαβάστε ακόμα:
Αντίσταση στο Tamiflu;
http://www.vita.gr/html/ent/972/ent.9972.asp

Παρενέργειες στα παιδιά προκαλεί το Tamiflu
http://www.vita.gr/html/ent/913/ent.9913.asp

Η νέα γρίπη προβάλλει αντίσταση!
http://www.vita.gr/html/ent/487/ent.9487.asp