Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού δεν φαίνεται να βελτιώνει από μόνη της την εικόνα της επιδερμίδας, εκτιμούν τώρα βρετανοί ειδικοί του οργανισμού British Nutrition Foundation.

Η τελευταία τους έκθεση με τίτλο «Food for Skin» (Τροφή για Δέρμα) υπογραμμίζει την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων που να αποδεικνύουν την άποψη ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού αρκεί για την απόκτηση λαμπερής επιδερμίδας.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η χρήση αντηλιακού σε συνδυασμό με τη συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών φαίνεται να αποτελούν το «κλειδί» για ροδαλή, υγιή όψη.

«Μόνο η κατανάλωση νερού δεν έχει κάποια επίδραση ως προς τη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας. Πρόκειται για μια λανθασμένη αντίληψη» δηλώνει η συγγραφέας της έκθεσης κ. Χέδερ Γιούρεγκιρ.

Από την άλλη, οι βιταμίνες Α, Β, C και Ε που περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας. Η απουσία τέτοιων τροφών από την καθημερινή μας διατροφή, εξηγούν οι ειδικοί, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δερματικά προβλήματα όπως π.χ. δερματίτιδα, ξηροδερμία κ.ά.

Διαβάστε ακόμα:
Υαλουρονικό οξύ: Στην πηγή της νεότητας
http://www.vita.gr/html/ent/863/ent.9863.asp

«Γιατρέ, εσείς τι κάνετε για το δέρμα σας;»
http://www.vita.gr/html/ent/859/ent.8859.asp

Mµµµ… ωραία επιδερµίδα!
http://www.vita.gr/html/ent/841/ent.7841.asp