Ένα μανιτάρι που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κινέζικη μαγειρική, κατάφερε να περιορίσει τους καρκινικούς όγκους κατά 75%.

Οι ειδικοί του Ιατρικού Κέντρου της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν ότι ένας συνδυασμός εκχυλίσματος του μανιταριού Maitake και της αντικαρκινικής πρωτεΐνης ιντερφερόνη α, έδειξε να μειώνει κατά 75% την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων της ουροδόχου κύστης και του προστάτη.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το «θαυματουργό» κοκτέιλ ενεργοποιεί αποτελεσματικά ένα ένζυμο το οποίο περιορίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο δρ. Σενσούκε Κόνο στο επιστημονικό έντυπο «British Journal of Urology», «πρόκειται για μια πολύ σημαντική καινοτομία».

«Ο συνδυασμός του εκχυλίσματος Maitake και ιντερφερόνης α, όχι μόνο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αλλά παράλληλα βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των ασθενών, περιορίζοντας αισθητά τη χορήγηση συμβατικών θεραπειών», εξηγεί ο ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Μην υποτιμάτε τα μανιτάρια!
http://www.vita.gr/html/ent/134/ent.9134.asp

Τα μανιτάρια προστατεύουν το στήθος
http://www.vita.gr/html/ent/731/ent.8731.asp

Aπολαύστε βιολογικά & άγρια μανιτάρια
http://www.vita.gr/html/ent/092/ent.2092.asp