Ξεχάστε το Viagra! Τώρα μια μορφή υπερήχων, τα κρουστικά κύματα, μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην ερωτική σας ζωή.

Μια νέα θεραπεία, που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, υπόσχεται να βελτιώσει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Η ανώδυνη αυτή θεραπεία βασίζεται στη χρήση μιας ήπιας μορφής λιθοτριψίας, που εφαρμόζεται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Αν και η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην αντιμετώπιση της πέτρας των νεφρών, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι αυτό το είδος θεραπείας με κρουστικά κύματα ίσως έχει ευεργετική δράση στα αιμοφόρα αγγεία, καθώς φαίνεται να ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ουσίας VEGF (αυξητικός παράγοντας του αγγειακού ενδοθηλίου), η οποία στέλνει σήματα για την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων.

Συγκεκριμένα, μελέτη του Rambam Medical Centre του Ισραήλ σε 20 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 56 έτη, που υπέφεραν από ήπια έως μέτριας μορφής στυτική δυσλειτουργία για περίπου 3 χρόνια και ακολουθούσαν ήδη φαρμακευτική αγωγή, έδειξε βελτίωση του προβλήματος μετά από θεραπεία 3 εβδομάδων.

Οι ειδικοί έλεγξαν τους ασθενείς πριν και μετά τη θεραπεία και κατέγραψαν βελτίωση από 5 μέχρι 10 βαθμούς, νούμερο που θεωρείται αρκετά σημαντικό. Οι επιστήμονες θεωρούν τα ευρήματα αυτά ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Η νέα αυτή θεραπεία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και των καρδιολόγων που αναζητούν νέους τρόπους θεραπείας των καρδιακών παθήσεων, ιδιαίτερα για όσους ασθενείς δεν γίνεται να υποβληθούν σε επέμβαση bypass.

Διαβάστε ακόμα:
Aυξήστε τη λίμπιντό σας σε 1 λεπτό!
http://www.vita.gr/html/ent/255/ent.2255.asp

Aφροδισιακές τροφές: Aλήθεια ή μύθος;
http://www.vita.gr/html/ent/008/ent.1008.asp

Το σπρέι του έρωτα – Ψεκάστε το σύντροφό σας!
http://www.vita.gr/html/ent/239/ent.1239.asp