Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα για την απόκτηση ακριβών αρωμάτων, αμερικανοί επιστήμονες ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σαγηνευτικό για το αντίθετο φύλο, από το «φυσικό» άρωμα του σώματος!

Οι ειδικοί Σαούλ Μίλερ και Τζον Μέινερ από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανακάλυψαν ότι η φυσική οσμή του γυναικείου κορμιού – ιδιαίτερα κατά την περίοδο των γόνιμων ημερών της γυναίκας – αυξάνει κατακόρυφα τα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης.

Κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο επιστημονικό έντυπο «Pscyhological Science», όσο απλοϊκό κι αν ακούγεται, κάνει τη γυναίκα πιο ελκυστική στο αντίθετο φύλο, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των επίδοξων συντρόφων.

Μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί σε ζώα είχαν δείξει ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης επηρεάζονταν ανάλογα από τα «οσφρητικά» σήματα που δέχονταν τα αρσενικά από τα θηλυκά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.

Συγκεκριμένα, οι ψυχολόγοι προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών, προχώρησαν σε μια σειρά πειραμάτων. Ζήτησαν από γυναίκες που βρίσκονταν σε διάφορες φάσεις του κύκλου τους, να φορέσουν μπλουζάκια για τρεις συνεχόμενες νύχτες.

Στη συνέχεια, έδωσαν τα μπλουζάκια αυτά μαζί με καθαρά σε άνδρες εθελοντές ηλικίας 18 – 23 ετών, που κλήθηκαν να τα μυρίσουν. Από δείγματα σάλιου που έλαβαν και ανέλυσαν, ανακάλυψαν ότι οι άνδρες που είχαν μυρίσει τα μπλουζάκια των γυναικών στη γόνιμη φάση τους, εμφάνισαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Όταν στην πορεία ζητήθηκε από τους άνδρες να αξιολογήσουν τα μπλουζάκια ανάλογα με το αίσθημα ευφορίας που τους προσέφερε το άρωμά τους, την υψηλότερη «βαθμολογία» έλαβαν εκείνα που είχαν φορεθεί από τις γυναίκες στο πιο γόνιμο στάδιο του κύκλου τους.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, όταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι αυξημένα ο άνδρας γίνεται συνήθως πιο ανταγωνιστικός και ριψοκίνδυνος, υιοθετώντας συμπεριφορές που σαγηνεύουν τις γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα:
Φερομόνες: Οι ορμόνες της ερωτικής έλξης. Tελικά υπάρχει «χημεία»!
http://www.vita.gr/html/ent/020/ent.1020.asp

Sex code τι είναι αυτό που μας ελκύει;
http://www.vita.gr/html/ent/686/ent.9686.asp

Έλξη με την τεστοστερόνη στο κόκκινο
http://www.vita.gr/html/ent/401/ent.7401.asp