Ένα νέο τρόπο να ξεγελούν τον οργανισμό, ώστε να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια με τη βοήθεια ενός ενζύμου, ανακάλυψαν οι ειδικοί του Κολεγίου Ιατρικής «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο επιστημονικό έντυπο «Cell Metabolism», το «κλειδί» της νέας αδυνατιστικής θεραπείας είναι το ένζυμο Fyn Kinases, το οποίο ελέγχει έμμεσα το «διακόπτη» των καύσεων του οργανισμού. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όταν χορηγούσαν σε ποντίκια μια χημική ουσία που μπλόκαρε τη δράση του συγκεκριμένου ενζύμου, τα ζώα αυτομάτως «έκαιγαν» περισσότερο λίπος.

Όπως μάλιστα τονίζει η δρ. Κλερ Μπέιστι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, «Όταν υπάρχει ανισορροπία ως προς το τι τρώμε και το τι καίμε, τότε το αποτέλεσμα είναι η παχυσαρκία. Επειδή, όμως, το πρόβλημα με την παχυσαρκία είναι ακριβώς ότι δεν εξαφανίζεται εύκολα, τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ένα νέο μηχανισμό, ο οποίος βοηθά τον οργανισμό ώστε να καταναλώνει επιπλέον ενέργεια».

Βάσει των ευρημάτων αυτών, οι ειδικοί υποστηρίζουν τώρα ότι το ένζυμο αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία νέων, ακόμη πιο αποτελεσματικών αδυνατιστικών φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμα:
Ανακαλύφθηκε τo ένζυμο της παχυσαρκίας
http://www.vita.gr/html/ent/723/ent.8723.asp

Iατρεία παχυσαρκίας στην Ελλάδα
http://www.vita.gr/html/ent/765/ent.4765.asp

Το γονίδιο που μας παχαίνει
http://www.vita.gr/html/ent/295/ent.8295.asp