Τα προφυλακτικά που δεν εφαρμόζουν σωστά, όχι μόνο μειώνουν την ευχαρίστηση των ανδρών κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά αυξάνουν και τον κίνδυνο λοιμώξεων και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, γράφουν αμερικανοί ερευνητές στην επιθεώρηση «Sexually Transmitted Infections».

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν την τάση να βγάζουν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ, ειδικά όταν αυτό έχει ακατάλληλο μέγεθος, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που έγινε σε 436 άνδρες.

Το ακατάλληλο σε μέγεθος προφυλακτικό έχει διπλάσιες πιθανότητες να σκιστεί ή να βγει κατά τη διάρκεια της επαφής, σε σχέση με ένα προφυλακτικό που εφαρμόζει καλά στο πέος.

Από τους 436 άνδρες που ρώτησαν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι ,οι 195 δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα προφυλακτικά που χρησιμοποιούν.

Από αυτούς, οι 120 είπαν ότι μειώθηκε η αίσθηση της απόλαυσης, οι 57 δήλωσαν ότι η σύντροφός τους δεν ικανοποιήθηκε από την πράξη, ενώ οι 34 από τους άνδρες παραδέχτηκαν ότι αναγκάστηκαν να βγάλουν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ. Μάλιστα, 18 ανέφεραν ότι το προφυλακτικό τους έσπασε κατά τη διάρκεια του σεξ.

Επειδή τα προφυλακτικά βγαίνουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους άνδρες να δοκιμάζουν διαφορετικά προφυλακτικά μέχρι να βρουν αυτό που τους ταιριάζει.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ακόμη ότι, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το προφυλακτικό δεν περιορίζει την απόλαυση και προσφέρει πάνω από 98% προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις ανεπιθύμητες κυήσεις.

Διαβάστε ακόμα:
11 αλήθειες για την αντισύλληψη
http://www.vita.gr/html/ent/617/ent.8617.asp

Η αντισύλληψη θέλει γνώση
http://www.vita.gr/html/ent/231/ent.9231.asp

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή στην περίπτωσή μου;
http://www.vita.gr/html/ent/111/ent.1111.asp