Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με το νέο ναρκωτικό «μιάου-μιάου», το οποίο πωλείται νόμιμα ως λίπασμα για φυτά σε πολύ χαμηλή τιμή -και μέσω Διαδικτύου- και φαίνεται πως ευθύνεται για το θάνατο δύο εφήβων.

Το miaοw-miaοw, γνωστό και ως Μ-CAT, δεν είναι άλλο από το διεγερτικό ναρκωτικό μεφεδρόνη (4MMC), το οποίο είναι υποκατάστατο της ηρωίνης και χαρίζει στους χρήστες ένα αίσθημα ευφορίας και παραισθήσεις.

Μεταξύ των παρενεργειών του, ωστόσο, συγκαταλέγονται πονοκέφαλοι, ταχυπαλμίες, ναυτία, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στο λαιμό και ρινική αιμορραγία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ναρκωτικό πωλείται σε μορφή λευκής ή μπεζ σκόνης, ενώ διατίθεται επίσης σε κάψουλες και σε χάπια.

Επειδή συνήθως λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες και σε συνδυασμό τόσο με αλκοόλ όσο και με άλλα ναρκωτικά, όπως π.χ. την κεταμίνη, μπορεί να προκαλέσει υπερβολική διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και, κατά συνέπεια, καρδιακά επεισόδια.

Τώρα οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν το θανατηφόρο ναρκωτικό, γεγονός που σημαίνει ότι θα διώκονται ποινικά όσοι το λαμβάνουν.

Διαβάστε ακόμα:
Ναι στο σεξ, όχι στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά
http://www.vita.gr/html/ent/065/ent.6065.asp

Tα ναρκωτικά του clubbing
http://www.vita.gr/html/ent/207/ent.6207.asp