Οι γυναίκες χρειάζονται τουλάχιστον 1 ώρα ήπιας καθημερινής άσκησης, αν θέλουν να γλιτώσουν από τα παραπανίσια κιλά που έρχονται με την ηλικία, εκτιμούν αμερικανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, οι γυναίκες που έχουν στόχο να χάσουν τα κιλά που πήραν με το πέρασμα των χρόνων οφείλουν να γυμνάζονται 420 λεπτά την εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν τριπλάσιο χρόνο από την ήπια άσκηση των 150 λεπτών την εβδομάδα που ορίζουν οι επίσημες οδηγίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αγώνας κατά των περιττών κιλών, ωστόσο, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, θα πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγές σε καθημερινές συνήθειες, τόσο στο φαγητό όσο και σε άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ. ο τρόπος μετάβασης στην εργασία. Το περπάτημα και η ποδηλασία είναι αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορούν να οδηγήσουν τις ενδιαφερόμενες ακόμη πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Από πλευράς υγείας, θα ήταν καλύτερο να αποφευχθεί η συσσώρευση περιττών κιλών εξαρχής», αναφέρει ο ερευνητής Άι-Μιν Λι.

Όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο «Journal of the American Medical Association», οι ειδικοί μελέτησαν τις συνήθειες 34.000 υγιών αμερικανίδων γύρω στα 54, οι οποίες ακολουθούσαν τον τυπικό αμερικανικό τρόπο διατροφής, με πολύ κρέας και λιγότερα φρούτα και λαχανικά.

Οι συμμετέχουσες κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους δήλωσαν το βάρος και τον συνολικό χρόνο εβδομαδιαίας άσκησης, ενώ στη συνέχεια δήλωναν τα παραπάνω στοιχεία κάθε 3 χρόνια, από το 1992 έως το 2007. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μελέτης, οι εθελόντριες πήραν κατά μέσω όρο 2,5 κιλά. Μόνο το 13% των γυναικών διατήρησαν σταθερό το βάρος τους και αυτές που ασκούνταν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία.

Διαβάστε ακόμα:
Το σύνδρομο της αιώνιας δίαιτας
http://www.vita.gr/html/ent/433/ent.6433.asp

Η ανθυγιεινή διατροφή «πυροδοτεί» την κατάθλιψη
http://www.vita.gr/html/ent/767/ent.10767.asp

Ποια δίαιτα σας ταιριάζει
http://www.vita.gr/svc/myDiet/