Υλικά
- 4 φιλέτα τσιπούρας (200-220 γρ. το καθένα)
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
- 1 κουταλιά φυσικό χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 1 κουταλιά κορν φλάουερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γενικά440 θερμίδες η μερίδαΕκτέλεσηΑλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα ψήνετε για 15΄ στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο. Κόβετε σε μέτρια κομμάτια τα λαχανικά και τα ψήνετε για 10΄ στη σχάρα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι τα κρεμμυδάκια και το βασιλικό ψιλοκομμένα, προσθέτετε το πορτοκάλι και το λεμόνι και αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις. Κατόπιν, «δένετε» τη σάλτσα με το κορν φλάουερ. Συνοδεύετε κάθε φιλέτο με λίγα λαχανικά και περιχύνετε με τη σάλτσα.Μερίδεςγια 4 άτομαΣύσταση
- Βιταμίνες: Α, C, D, E
- ω-3 λιπαρά οξέα
- Πρωτεΐνες
- Φυτικές ίνες
- Φλαβονοειδή
- Κάλιο
- Μαγνήσιο
- Φώσφορο
- Φυλλικό οξύ