Νεότερη έρευνα από την Αυστραλία δείχνει ότι μια κουταλιά ζάχαρη στον καφέ μπορεί και να μας βοηθά στην διεκπεραίωση πολλών υποχρεώσεών μας, ειδικά όταν πρέπει να δρομολογούμε πολλές ενέργειες μαζί. Ο λόγος που το υποστηρίζουν είναι ότι οι υδατάνθρακες (όπως της ζάχαρης) αποτελούν σημαντικό καύσιμο για τον εγκέφαλό μας. Στο πείραμά τους οι ειδικοί έδωσαν στους μισούς μετέχοντες μια λεμονάδα με ζάχαρη και στους άλλους μισούς λεμονάδα με γλυκαντικές ουσίες. Τους ανέθεσαν στη συνέχεια να συντάξουν μια ομιλία και να δώσουν διάλεξη. Πρόσεξαν ότι όσοι είχαν καταναλώσει τη λεμονάδα με τη ζάχαρη ετοίμασαν πιο χαλαρά την ομιλία τους και όταν αργότερα τους είπαν ψέματα πως η διάλεξή τους ήταν πολύ βαρετή, αντέδρασαν πολύ άνετα και ήρεμα. Απεναντίας όσοι είχαν πιεί τη λεμονάδα με τις γλυκαντικές ουσίες αντέδρασαν με πολύ στρες και κατά την προετοιμασία της διάλεξης, αλλά και όταν στο τέλος τους ανακοίνωσαν ότι αυτή ήταν βαρετή.