Βρετανική έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες θεωρούν πιο ελκυστική την 30άρα από τις νεότερες και τις μεγαλύτερες. Οι ίδιες οι γυναίκες που ρωτήθηκαν από τους ερευνητές συμφώνησαν κι εκείνες: «νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα 30-31» απάντησαν οι περισσότερες όταν κλήθηκαν να ερμηνεύσουν γιατί αισθάνονται καλύτερα από τις «18άρες» τώρα που έχουν εμφανίσει τις πρώτες ρυτίδες.

Τα 2/3 των γυναικών που ερωτήθηκαν μάλιστα θεωρούν ότι η γυναίκα στα 30-31 είναι όχι μόνον πιο σίγουρη για τον εαυτό της, αλλά και πραγματικά πιο όμορφη. Ένας λόγος πιστεύουν ότι είναι το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που αισθάνονται, ομορφαίνει τα χαρακτηριστικά τους. Ένας άλλος λόγος πιστεύουν ότι είναι πως στα 30 ξέρεις πια τι σου πάει, αναπτύσσεις ένα προσωπικό στυλ και επιλέγεις το μακιγιάζ σου πιο προσωπικά.

Πάντως δεν βρέθηκαν όλες οι γυναίκες εξίσου σίγουρες για τον εαυτό τους στα 30. Αυτό ίσχυε κυρίως για όσες ζούσαν στο Λονδίνο και σε μεγάλα αστικά κέντρα. Η επαρχία δηλαδή δεν φαίνεται να τονώνει τη σιγουριά της γυναίκας και οι 30άρες στις μικρές πόλεις και στα χωριά νιώθουν (στην Αγγλία τουλάχιστον) λιγότερη αυτοπεποίθηση από τις συνομήλικές τους πρωτευουσιάνες.

Η έρευνα έγινε από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι QVC που τη χρησιμοποίησε για να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην ομορφιά. Το «δια ταύτα» ήταν πως η ομορφιά είναι θέμα «χαρακτηριστικών, προσωπικότητας και στιλ».



Διαβάστε ακόμη:
Όχι σαγιονάρες μετά από γόβα στιλέτο
http://www.vita.gr/html/ent/867/ent.11867.asp


Μεγάλες περιφέρειες, χειρότερη μνήμη
http://www.vita.gr/html/ent/822/ent.11822.asp

Πιο σέξι η μικρή πατούσα;
http://www.vita.gr/html/ent/789/ent.11789.asp

Οι γυναίκες επιλέγουν το σπέρμα;
http://www.vita.gr/html/ent/753/ent.11753.asp