Ερευνητές χρησιμοποίησαν τη Μαγνητική Τομογραφία (MRI) για να βρουν σε 40 εθελοντές… ποιο επάγγελμα τους ταιριάζει. Βρήκαν, βεβαίως, στον καθένα πολύ διαφορετικές δομές, οι οποίες αντιστοιχούν σε διαφορετικές ικανότητες, όπως στην ταχύτητα με την οποία κάποιος καταλήγει σε συμπεράσματα ή κάνει αριθμητικές πράξεις, την ικανότητα να προσανατολίζεται και να εκτιμά διαστάσεις ή αποστάσεις κλπ. Αντιστοίχισαν μετά τις εικόνες από τον εγκέφαλο με τα επαγγέλματα των 40 εθελοντών και συνέδεσαν κάθε εγκεφαλικό σχέδιο ή δομή με μια κατηγορία επαγγελμάτων.

Ο επικεφαλής ερευνητής Richard Haier από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας είπε σχετικά ότι το όλο πείραμα είχε και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους και τις νέες στον προβληματισμό τους για επαγγελματικό προσανατολισμό.

.Και οι 40 εθελοντές είχαν συμβουλευτεί προηγουμένως ένα ίδρυμα επαγγελματικού προσανατολισμού που παρέχει αφιλοκερδώς τη βοήθειά του σε νεαρούς ή νεαρές που δυσκολεύονται να επιλέξουν επάγγελμα. Το ίδρυμα τους παρέχει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν συγκεκριμένα σε διάφορα τεστ ψυχομετρικών εκτιμήσεων, που δείχνουν ποια είναι η «κλίση» καθενός.Διαβάστε ακόμη:
H τομογραφία δείχνει το χαρακτήρα
http://www.vita.gr/html/ent/755/ent.11755.asp


Μαγνήτες για την Αλτσχάιμερ
http://www.vita.gr/html/ent/751/ent.11751.asp

Ασθενής σε κώμα επικοινωνεί!
http://www.vita.gr/html/ent/902/ent.10902.asp

Δείτε επίσης: