Ξαπλώστρα

Κουβαλήστε την….

…..όπως και την ομπρέλα, το φορητό ψυγείο και ό,τι άλλο αντέχετε, γιατί οι ασκήσεις βάρους μπορούν να μειώσουν σημαντικά το λίπος της κοιλιάς. Αν μάλιστα κάνετε «βαράκια» μια ώρα τη εβδομάδα -όπως δείχνει έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια-, σε ένα χρόνο θα έχετε 30% πιο λεπτή μέση από τις/ τους συνομηλίκους σας. Σε περίπτωση όμως που δεν είστε ιδιαίτερα ψηλοί ή ψηλές, διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω είδηση…

Αφήστε το κουβάλημα σε άλλους

Επειδή η άρση βαρών «κονταίνει» καλό είναι όταν σηκώνετε κάτι βαρύ, στη συνέχεια να κάνετε μονόζυγο, μασάζ ή να ξαπλώνετε. Έτσι οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι θα πάψουν να συμπιέζονται και σε λίγο θα ανακτήσετε το κανονικό σας ύψος. Αυτό τουλάχιστον συνιστούν οι ειδικοί μετά από έρευνα που έδειξε ότι όταν σηκώνουμε συστηματικά κάτι σχετικά βαρύ, κονταίνουμε. Σε αθλητές που κουβαλούσαν απλώς τον εξοπλισμό τους διαπιστώθηκε μάλιστα ότι αυτό το κουβάλημα τους αφαιρούσε σχεδόν ένα πόντο από το ύψος τους –μετρούνταν το πρωι και το βράδι. Την άλλη μέρα ανακτούσαν βεβαίως το ύψος τους γιατί είχαν «αναπαυθεί» οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι.

Για πρακτικούς και οικονομικούς λόγους, αντί για μασάζ και μονόζυγο, μπορείτε μετά από κάθε «άρση βαρών» να ξαπλώνετε. Μισή ώρα ξάπλωμα κάθε απόγευμα θα σας «ψηλώσει» και για τη νυχτερινή σας έξοδο. Ο λόγος που σας χρειάζεται η μεσημβρινή ανάπαυση ή το μεσημβρικό μονόζυγο είναι ότι το βράδυ όλοι είμαστε περίπου μισό εκατοστό κοντύτεροι από το πρωί. Ο λόγος είναι ότι η όρθια στάση αρκεί από μόνη της για να συμπιέσει τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης και να μας κοντύνει.

(από τα news και τα χρήσιμα Tips του έντυπου περιοδικού Vita)