Η ποσότητα της καφεΐνης στα ροφήματα εξαρτάται από την.. φυτεία από την οποία προήλθε ο καφές, από την ανάμιξη ή το χαρμάνι διαφόρων ειδών καφέ στη βιομηχανία όπου καταλήγουν τα φυτά, από την επεξεργασία του καφέ, τα μηχανήματα καφέ στο σπίτι ή στην καφετέρια, την «οικονομική πολιτική» κάθε καφετέριας (στην ποσότητα και στην αραίωση) και τις προσωπικές συνήθεις του ατόμου που ετοιμάζει τον καφέ Παραθέτουμε σε πίνακα την ποσότητα καφεΐνης που κατά μέσο όρο περιέχουν οι καφέδες που πίνουμε στην Ελλάδα στο συνηθισμένο σερβίρισμά τους
Καπουτσίνο 220 ml | Εσπρέσο (30ml) | Νες ζεστό 220 ml | Γαλλικός 220 ml | Φραπέ 220 ml | Ελληνικός (70 ml) |
70 | 90 | 100 | 130 | 100 | 80 |
(από τα news και τα χρήσιμα Tips του έντυπου περιοδικού Vita)