Το vita.gr δημοσιεύει καθημερινά όλο τον Αύγουστο και από μία δίαιτα, είτε από ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στο έντυπο περιοδικό Vita είτε από βιβλία που έχει εκδώσει το τελευταίο. Τα διαιτολόγια έχουν συνταχθεί με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, εντούτοις καλό είναι να μην αλλάξετε το δικό σας διαιτολόγιο χωρίς να συμβουλευθείτε εκείνους που σας παρακολουθούν και ειδικά αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, πρέπει να συζητήσετε τυχόν αλλαγές στο διαιτολόγιό σας με τον γιατρό σας.

Ήδη αναρτήθηκαν δίαιτες που είναι ή υπήρξαν δημοφιλείς στο παρελθόν και αρχίσαμε να δημοσιεύουμε διαιτολόγια με γνώμονα τις θερμίδες, π.χ. των 1300 την ημέρα ή των 1500 ή των 1700 ή των 1900. Προέρχονται από το βιβλίο του vita «Αδυνατίστε με τη Δίαιτα που σας ταιριάζει» -20 υγιεινές δίαιτες για όλα τα γούστα. Για κάθε αριθμό θερμίδων δίνονται πέντε διαφοροποιημένα διαιτολόγια ανάλογα με τις τυχόν προτιμήσεις σας. Η μία δίαιτα π.χ. των 1300 θερμίδων δίνει έμφαση στις πρωτεΐνες, η δεύτερη δίαιτα είναι πάλι των 1.300 αλλά δίνει έμφαση στα ζυμαρικά κ.οκ. Ακολουθούν με την ίδια λογική δίαιτες των 1500 θερμίδων –τη μία μέρα το διαιτολόγιο των 1500 θερμίδων δίνει έμφαση στην ποικιλία, την άλλη στα ζυμαρικά, στα κρεατικά κ.ο.κ. Οι πέντε επιλογές υπάρχουν και για τις τέσσερεις κατηγορίες θερμίδων, δηλαδή των 1300 – 1500 – 1700 – 1900.

Σήμερα δημοσιεύουμε την πέμπτη και τελευταία δίαιτα των 1.300 θερμίδων, αλλά αυτή τη φορά με βάση το διαιτολόγιο μονάδων. Στο τέλος κάθε δίαιτας ακολουθούν διευκρινίσεις. Οι δίαιτες θα αναρτηθούν όλες μαζί το Σεπτέμβριο στο χώρο του Βιβλίου.


Πατήστε εδώ, για να δείτε τη σημερινή δίαιτα.