Ακονίζει το μυαλό

Τα φτηνά έπιπλα που πρέπει να συναρμολογήσουμε μόνοι ενεργοποιούν τον εγκέφαλό μας όσο ενός μικρού παιδιού που αγωνίζεται να συναρμολογήσει lego –αναφέρει έρευνα από το πανεπιστήμιο του Derby. Οι ειδικοί δεν προσμέτρησαν επιπλέον το ένα κιλό που χάνουμε προσπαθώντας να συγκρατήσουμε τις τάβλες αλλά ούτε και τα 20 ευρώ της ακτινογραφίας που βγάζουμε όταν τελικά η τάβλα ξεφεύγει.

Μας κάνει αιωνόβιους

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Newcastle έδειξε ότι η πείνα αυξάνει (στα ποντίκια) τη διάρκεια ζωής επειδή μειώνει το ρυθμό γήρανσης των κυττάρων τους. Τόνωσε μάλιστα τα πειραματόζωα ακόμα κι όταν αυτά δεν ήταν ανέκαθεν λιτοδίαιτα –έζησαν δηλαδή περισσότερο και τα ποντίκια στα οποία άρχισε να χορηγείται ολιγοθερμιδική δίαιτα στα γεράματά τους. Ευτυχώς, τώρα ξέρουμε ότι όχι μόνον μπορούμε να πεινάμε, αλλά θα πεινάμε και αιωνίως.

Φροντίζει την υγεία μας

Καθιερώθηκαν (στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα) τα ταπεράκια με μαγειρεμένο, σπιτικό φαγητό ή σαλάτα. (Το 67% δηλώνει ότι «κόβει» την ευκολία του delivery και των fast food). Επίσης οι περισσότεροι περπατούν πλέον περισσότερο γιατί ο ιδρώτας δεν στοιχίζει ενάμισι ευρώ το λίτρο και (απεναντίας με άλλες μηχανές), ο άνθρωπος ό,τι κάψει, κέρδος έχει. (Λιγότερα κιλά, λιγότερα φάρμακα, λιγότεροι γιατροί, περισσότερο σεξ απήλ.)

(Από τις Ειδήσεις και τα Tips που ενδιαφέρουν, του έντυπου περιοδικού Vita –τεύχος Σεπτεμβρίου 2010)