Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην American Journal of Clinical Nutrition δείχνει ότι το καλό μάσημα της τροφής αποδεσμεύει από τα τρόφιμα πολύ περισσότερα χρήσιμα συστατικά τους απ΄ ό,τι όταν τα καταπίνουμε μισομασημένα. Συγκεκριμένα οι ερευνητές προσδιορίζουν και το καλό μάσημα: 25 «μασήματα» έως 40 είναι το ιδανικό. Τα μέτρησαν στην απορρόφηση των χρήσιμων ακόρεστων λιπαρών που προσλαμβάνομαι από τα αμύγδαλα και άλλους ξηρούς καρπούς.
Εκτός του ότι τα «γερά σαγόνια» απορρόφησαν περίπου διπλάσιο αριθμό χρήσιμων λιπαρών από το τρόφιμο σε σύγκριση με τους άλλους, ένιωθαν στο τέλος και πιο χορτάτοι –κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους και όσες προσπαθούν να χάσουν κιλά. Έμμεσα δηλαδή αποδείχτηκε ότι το καλό μάσημα συμβάλλει και στο αδυνάτισμα. Αν κάποιος έχει πρόβλημα στο μάσημα λόγω ηλικίας ή παθήσεων των δοντιών, υπάρχει και η λύση του blender.
Μασήστε καλά τα αμύγδαλα (και για να αδυνατίσετε)
Έρευνα δείχνει ότι το καλό μάσημα κάνει το τρόφιμο διπλά θρεπτικό και παράλληλα μας χορταίνει περισσότερο