Κάνω δίαιτα και δεν θέλω να χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος στις διάφορες συνταγές. Μήπως υπάρχει υποκατάστατο για την κρέμα; Μια φίλη μου είπε ότι βάζει εβαπορέ αλλά εμένα δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. Ίσως και να έφταιγα εγώ όμως, γιατί δεν είμαι τόσο επιδέξια στη μαγειρική. Εκείνη λέει ότι με το εβαπορέ της γίνεται θαύμα και η καρμπονάρα και όλα. Εκτός από το εβαπορέ υπάρχει άλλη λύση αντί για κρέμα γάλακτος;


Π.Α., Θεσσαλονίκη

Είναι αρκετά δύσκολο να συνδυάσεις δίαιτα και καρμπονάρα αλλά όχι ακατόρθωτο.
Όσον αφορά το γάλα εβαπορέ δεν είναι και τόσο αθώο γιατί είναι σε συμπυκνωμένη μορφή και έχει και αυτό αρκετά λιπαρά.
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις γάλα με 1,5 % λιπαρά και να δέσεις την σάλτσα με λίγο κόρν φλάουρ( για μία μερίδα ζυμαρικών 1/2 ποτήρι του νερού γάλα με 1-2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ καλά ανακατεμένα.