Όταν άνοιξα το μακρόστενο καφέ κουτί και αντίκρισα τρία στρογγυλά σαπούνια τυλιγμένα με πλισέ μεταξένιο χαρτί, εντυπωσιάστηκα με την καλαισθησία τους.


Όταν τα μύρισα, ενθουσιάστηκα. Μετά, δοκίμασα το eau fraiche: το όνομά του είναι Bois D’Orange και συνδυάζει με μαεστρία νότες από ανθό πορτοκαλιού, μανταρίνι, βασιλικό, λουϊζα, ροδόξυλο και κεχριμπάρι. Όταν μάλιστα πληροφορήθηκα την τιμή του (κάτι λιγότερο από 20 ευρώ) αλλά και το ότι διατίθεται στα φαρμακεία, το ενδιαφέρον μου αυξήθηκε. Ομολογώ ότι τώρα ανυπομονώ να δοκιμάσω και τις άλλες 5 αρωματικές σειρές της ιστορικής εταιρείας Roger & Gallet.



* To 1862, o Armand Roger και ο Charles Gallet ιδρύουν τον οίκο αρωμάτων Roger & Gallet στην οδό Saint Honore στο Παρίσι. Οι δημιουργίες τους αποκτούν φανατικούς οπαδούς, μεταξύ των οποίων και ο Ναπολέων Γ’, η βασίλισσα Βικτωρία αλλά και η βασιλική αυλή της Ισπανίας.

* Το 1879, η Roger & Gallet δημιουργεί το πρώτο στρογγυλό αρωματικό σαπούνι που ακόμα και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

* Τα ιδιαίτερα μπουκάλια των αρωμάτων από τον Rene Lalique που σχεδιάστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα θεωρούνται μερικά από τα ομορφότερα δείγματα της Art Nouveau στην ιστορία της αρωματοποιίας.



Οι σειρές αρωμάτων της Roger & Gallet δημιουργούνται με βάση σπάνιες φυσικές ουσίες και αιθέρια έλαια που προκαλούν ευεξία και θα τις βρείτε στα φαρμακεία.