Σε ισραηλινή έρευνα, που ανακοινώθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας, αναφέρεται ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού, αλλά και λαχανικών και φρούτων, βοηθά ιδιαίτερα τους νεφροπαθείς. Οι ερευνητές, συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι η χορήγηση χυμού του συγκεκριμένου καρπού 3 φορές την εβδομάδα, για ένα χρόνο, μείωσε τις φλεγμονές στους νεφροπαθείς και τις βλάβες που προκαλεί το οξειδωτικό στρες (από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον οργανισμό μας). Επίσης, όσοι έπιναν το χυμό, παρότι είχαν προχωρημένη νόσο (έκαναν δηλαδή ήδη αιμοκάθαρση), χρειάστηκαν λιγότερες ημέρες νοσηλείας στη διάρκεια της χρονιάς σε σύγκριση με τους ομοιοπαθείς τους που δεν έπιναν χυμό ροδιού.

Οι ειδικοί αποδίδουν τα οφέλη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το ρόδι, για το οποίο και από άλλες, παλαιότερες έρευνες είναι γνωστό ότι βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερίνης και της υπέρτασης. Τα οφέλη από το ρόδι για τους νεφροπαθείς ισχύουν και για τους υγιείς, πάντως. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες του καρπού αυτού, δηλαδή, ενισχύουν τον οργανισμό και προληπτικά, μειώνοντας τις πιθανότητες εκδήλωσης νόσων που σχετίζονται με τις ελεύθερες ρίζες και τις φλεγμονές (κακοήθεια, αρτηριοσκλήρυνση, καρδιοπάθεια κ.ά.).