Ένα λιλιπούτειο εμφύτευμα θα βοηθά όσους έχουν χρόνιους πόνους προσφέροντάς τους ανακούφιση και απαλλάσσοντάς τους από τα αμέτρητα χάπια ή ενέσεις που τώρα χρειάζονται. Πρόκειται για ένα εμφύτευμα σαν σπίρτο το οποίο τοποθετείται κοντά στη σπονδυλική στήλη και «μπλοκάρει» με ηλεκτρικά σήματα ισχύος 10 volt τα μηνύματα του πόνου προτού αυτά φθάσουν στον εγκέφαλο.

Παρόμοια εμφυτεύματα έχουν δοκιμαστεί και στο παρελθόν, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερα. Όμως, όσο πιο μικρό είναι το εμφύτευμα τόσο πιο αποτελεσματικό θεωρείται, επειδή μπορεί να εμφυτευθεί και πολύ πλησιέστερα προς τη σπονδυλική στήλη. Το καλό με το νέο εμφύτευμα είναι ότι έχει μεν μια μίνι μπαταρία για τη λειτουργία του, αλλά αυτή επαναφορτίζεται ασύρματα και έτσι δεν χρειάζεται να μένουν ανοιχτές τομές για καλώδια ή να γίνονται επεμβάσεις για να εξάγεται το εμφύτευμα και να φορτίζεται.

Όπως λένε οι κατασκευαστές του, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να το ρυθμίζει ανάλογα με την ένταση των πόνων που αντιμετωπίζει. Πιθανόν λένε να αξιοποιηθεί και στην Πάρκινσον, επειδή σχεδιάζουν μια παραλλαγή της ίδιας συσκευής, ώστε να παρεμβαίνει στα μηνύματα που προκαλούν το γνωστό τρέμουλο της πάθησης.