Τα σημαντικότερα συστατικά…

  • Νερό

    Η ρευστή υφή του γαλακτώματος σημαίνει ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό του αποτελείται από νερό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά του γαλακτώματος από την κρέμα σώματος σε βαζάκι.
  • Λιπίδια

    Προέρχονται από χημικές ενώσεις εργαστηρίων (γλυκερίνη) ή από τη φύση (έλαια, είδη βουτύρου, αιθέρια έλαια κλπ.) και είναι πολύτιμα για την υγεία της επιδερμίδας. Διασφαλίζουν την καλή συνοχή της και την κάνουν πιο ανθεκτική. Κάποια από αυτά τα συστατικά, όπως η γλυκόλη, έχουν την τάση να παγιδεύουν την υγρασία. Κάποια άλλα, όπως η γλυκερίνη ή το βούτυρο καριτέ, δημιουργούν ένα φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας, που της επιτρέπει να αναπνέει και ταυτόχρονα την προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις.
  • Ενυδατικοί παράγοντες

    Φυσικές ουσίες που βρίσκονται στον οργανισμό και τις λαμβάνουμε από τις τροφές ή τα διατροφικά συμπληρώματα, όπως αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, που ενισχύουν την άμυνα και την υγεία του δέρματος. Είναι σημαντικές, γιατί ρυθμίζουν το φυσικό μηχανισμό ενυδάτωσης.
  • Αντιοξειδωτικά συστατικά

    Για παράδειγμα οι πολυφαινόλες, που διατηρούν την υγεία και δυναμώνουν το δέρμα ώστε να αντιστέκεται στις φθορές από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία ή η μόλυνση.


Τι να προσέξετε…

  • Αρώματα και συντηρητικά

    Κάποια αρώματα ή ακόμα και αιθέρια έλαια έχουν κατηγορηθεί για την πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων. Αυτό, όμως, εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, διαβάστε τα συστατικά που αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Καλύτερα να προτιμήσετε τα υποαλλεργικά ή αυτά που δεν περιέχουν άρωμα.
  • Παράγωγα σιλικόνης

    Χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά, γιατί χαρίζουν βελούδινη υφή. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι βιο-διασπώμενα, άρα δεν είναι και τόσο καλά για το περιβάλλον.
  • Πλούσια συστατικά ενυδάτωσης

    Για παράδειγμα, διάφορα έλαια ή είδη βουτύρου ενδέχεται να δημιουργήσουν στις ευαίσθητες επιδερμίδες κοκκινίλες και σπυράκια στο ντεκολτέ, τους ώμους ή το λαιμό.


Πώς να επιλέξετε το σωστό προϊόν…

  • Κάντε πρώτα μια δοκιμή. Απλώστε το προϊόν στον καρπό για 24 ώρες και παρατηρήστε τυχόν αντιδράσεις.
  • Αν δεν αισθάνεστε αρκετά την αίσθηση ενυδάτωσης, διαλέξτε ένα προϊόν με πιο πλούσια σύσταση, δηλαδή περισσότερους ενυδατικούς παράγοντες και λιπίδια.
  • Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σας είναι ιδιαίτερα ξηρή, τσεκάρετε τα συστατικά του γαλακτώματος: Η γλυκερίνη, ο σφένδαμνος, το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο είναι μερικά από τα ισχυρά ενυδατικά στοιχεία.


Οι βασικές απαιτήσεις σας

  • Να αυξάνει ικανοποιητικά τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα Ας μην ξεχνάμε ότι η περιποίηση του δέρματος ξεκινά με την καλή ενυδάτωσή του. Όταν τα ποσοστά υγρασίας πέσουν κάτω από τα φυσιολογικά όρια, τότε το δέρμα χάνει τη ζωντάνια του, γίνεται ξηρό, θαμπό, εύθραυστο και μοιάζει πολύ με το γερασμένο.
  • Να μην κολλάει μετά την εφαρμογή Το ζητούμενο είναι να το απλώσετε και να μπορέσετε να ντυθείτε αμέσως, χωρίς να περιμένετε κάποια ώρα μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν.
  • Να διατηρείται η αίσθηση ενυδάτωσης μέχρι την επόμενη χρήση Το χειμώνα, ιδίως όταν έχει πολύ κρύο, η επιδερμίδα «τραβάει» πιο συχνά, γι’ αυτό η καθημερινή χρήση του γαλακτώματος είναι απαραίτητη. Στο διάστημα μεταξύ των δύο εφαρμογών, πρέπει να αισθάνεστε το δέρμα σας απαλό και άνετο. Αν δεν συμβαίνει αυτό, διαλέξτε άλλο προϊόν.