Βρετανική σφυγμομέτρηση σε φοιτήτριες έδειξε ότι το 30% από αυτές θα έδιναν ένα χρόνο από τη ζωή τους για να έχουν το τέλειο (λεπτό κατά τη γνώμη τους) σώμα!

Η έρευνα έδειξε ότι γενικά τα κορίτσια υποφέρουν σε σημαντικό βαθμό από την ιδέα που έχουν αυτά τα ίδια για το σώμα τους, χωρίς αυτό βεβαίως να απηχεί τη γνώμη των άλλων. Το 93% συγκεκριμένα κάνει συχνά ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αρνητικές σκέψεις για το σώμα του και το ένα τρίτο δήλωσε ότι ουσιαστικά διακατέχεται από αυτές τις σκέψεις καθημερινά.

Το 48% των φοιτητριών δήλωσε ότι οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν μείζον θέμα για τις γυναίκες και το 79% είπε ότι θα ήθελε πολύ να χάσει κιλά – παρότι οι περισσότερες δεν είχαν περιττά κιλά για χάσιμο! Η πλειονότητα των φοιτητριών (το 78%) είχε μάλιστα βάρος κάτω από το κανονικό. Από όλες τις φοιτήτριες μόνο το 3% ήθελε να «πάρει κιλά», παρότι ήταν πολλές εκείνες που ήταν κάτισχνες.

Περίπου το 30% των φοιτητριών είπαν ότι ευχαρίστως θα αντάλλασσαν ένα χρόνο ζωής ή ίσως και δύο αν μπορούσαν να «παζαρέψουν» με αντάλλαγμα το σώμα που οι ίδιες θεωρούν τέλειο. Κάποια κορίτσια -για την ακρίβεια το 10%- δήλωσαν ότι θα έδιναν και 5 χρόνια ζωής για τον ίδιο λόγο, ενώ το 2% είπε ότι θα αντάλλασσε ακόμα και 10 χρόνια ζωής!

Οι γυναίκες ήταν διατεθειμένες και για άλλες θυσίες προκειμένου να αποκτήσουν το ιδανικό σώμα. Για χάρη του το 13% από αυτές θα δεχόταν να αμείβεται με 5.000 λίρες λιγότερες το χρόνο (5.657 ευρώ), το 8% θα χάριζε την προαγωγή του στη δουλειά και το 9% θα αφιέρωνε πολύ λιγότερο χρόνο στον ερωτικό του σύντροφο. Το 7% θα θυσίαζε χρόνο που σήμερα περνά με την οικογένειά του και τους φίλους του. Περίπου το 7% δήλωσε, επίσης, ότι θα θυσίαζε ακόμα και την υγεία του για να αποκτήσει το τέλειο σώμα.

Στην ερώτηση για το ποιες διασημότητες διαθέτουν το πιο όμορφο σώμα, οι περισσότερες ανέφεραν το μοντέλο Kelly Brook, με δεύτερη την τραγουδίστρια Beyonce και τρίτη την ηθοποιό Scarlett Johansson.

Στην έρευνα συμμετείχαν 320 κορίτσια που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο West of England (UWE).

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: