Πάντα δραστήρια και δημιουργική, με σώμα που προκαλεί το θαυμασμό, η Ναταλία Δραγούμη έχει σήμερα δύο παιδιά, συνεχίζει να καβαλάει τη μηχανή της και να συμμετέχει σε απαιτητικά γυρίσματα.

Γαστρονομικός πειρασμός
«Τα γλυκά, ιδιαίτερα τα παχυντικά. Φτιάχνω κέικ για τα παιδιά, αλλά δεν τα ακουμπάω, γιατί δεν έχω όριο. Για να συντηρηθώ στα κιλά μου, τρώω γλυκό μία φορά την εβδομάδα, ενώ αν θέλω να αδυνατίσω, μία φορά στις 2 εβδομάδες. Προσπαθώ να βγάλω τη ζάχαρη από το μυαλό μου, όπως κάνει κάποιος που κόβει το κάπνισμα.»

Τι με ενθουσιάζει
«Όταν βλέπω τα δυο μου παιδιά να αγκαλιάζονται μεταξύ τους.»

Τι με κάνει να βαριέμαι
«Ο εαυτός μου, όταν βλέπω ότι επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια λάθη.»

Ο γιατρός που φοβάμαι
«Γενικά, δεν φοβάμαι τους γιατρούς. Πηγαίνω συχνά για τσεκάπ, δεν το αμελώ. Πάντα έλεγα ότι θα ήθελα να υπάρχει ένας γιατρός στην οικογένεια, για να νιώθω ασφάλεια.»

Για να είμαι fit
«Προσέχω τη διατροφή μου και αθλούμαι. Ποτέ δεν έκανα δίαιτες. Τα τελευταία 2 χρόνια, όμως, έχω πάρει 4 κιλά, που προσπαθώ ακόμα να χάσω. Δυσκολεύτηκα περισσότερο και από τα 25 που είχα να χάσω μετά τις εγκυμοσύνες (χρειάστηκα μόλις 4 μήνες). Τώρα, έχω κόψει το φαγητό μετά τις 6 το απόγευμα και έχω δει αποτέλεσμα. Όσο για το σώμα μου, είναι γραμμωμένο, γιατί ήμουν αθλήτρια. Είναι όμως και θέμα φυσικής σωματικής διάπλασης. Πρώτη φορά σε γυμναστήριο πήγα όταν ήμουν έγκυος. Το λέω και δεν με πιστεύουν. Πέρυσι, πάντως, γυμναζόμουν 4 φορές την εβδομάδα. Το καλοκαίρι που έμενα στη Ραφήνα, γυμναζόμουν σε ένα studio και το χειμώνα έκανα γυμναστική με personal trainer στο Ολυμπιακό Στάδιο, παράλληλα με beach volley στο κλειστό του σταδίου και βόλεϊ σάλας στο Ζηρίνειο.»

Η δραστηριότητα που με χαλαρώνει
«Τα ψώνια στο σουπερμάρκετ με τα παιδιά μου. Όλα εκεί είναι χαρούμενα, τα χρώματα, ο κόσμος, οι υπάλληλοι. »

Τι κάνω για το περιβάλλον
«Έχω έντονη οικολογική συνείδηση, όχι όμως σε βαθμό υστερίας. Κάνω π.χ. ανακύκλωση, ρίχνω τις μπαταρίες στους ειδικούς κάδους, αφήνω τις ηλεκτρικές συσκευές στα κατάλληλα σημεία – με δυσκολεύει, βέβαια, το να τις πάω, αλλά το κάνω. Δεν πετάω σκουπίδια κάτω και προσπαθώ να μη χρησιμοποιώ προϊόντα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Όσο για το νερό, μπορεί να κάτσω με τις ώρες κάτω από το ντους, αλλά με ενοχές!»

Παιδική ανάμνηση
«Η Αίγινα. Το φως της, η μυρωδιά της, τα ζεστά μεσημέρια, τα φασολάκια με φέτα στη βεράντα… Δεν έχω καταγωγή από εκεί, αλλά έχουμε εξοχικό. Πάω τον Αύγουστο.»

Συστατικό της ιδανικής σχέσης
«Ο έρωτας, το πάθος. Για να διατηρηθεί όμως μια μακροχρόνια σχέση όταν φύγει το πάθος, δεν υπάρχει συνταγή. Αυτό που κάνει καλό στη δική μου σχέση είναι το να βγαίνουμε οι δυο μας, να κάνουμε ό,τι κάναμε και στην αρχή της σχέσης. Να πηγαίνουμε σε μπαρ, να ακούμε μουσική, να μην είμαστε “τηλεόραση-καναπές”. Όταν βλέπω τον άνδρα μου στο μπαρ, σκέφτομαι: “Τι ωραίος που είναι!”. Αυτό με ανανεώνει.»

Αγαπημένη γειτονιά
«Το Κολωνάκι. Έχει μια αύρα, μια ατμόσφαιρα παλιά. Αν δεν είχα παιδιά, θα έμενα εκεί. Θα ήθελα να μπορώ να κατεβαίνω με τα πόδια σε μπαρ, σε σινεμά.»

Ιδανικές διακοπές
«Με παιδιά, χωρίς, οι δυο μας με τον άνδρα μου ή μόνη μου με φίλους. Μου αρέσει, επίσης, να συνδυάζω τη δουλειά με τις διακοπές. Μπάνιο, μπαρ, χαλαρή δουλειά. Πέρα από την Αίγινα -όπου γεμίζω το συναισθηματικό μου κόσμο-, μου αρέσει να πηγαίνω στο εξωτερικό με τον άνδρα μου, κυρίως σε φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής.»

Υγιεινή συνήθεια
«Τρώω πολλές σαλάτες. “Κολλάω” με συγκεκριμένα υλικά κατά καιρούς. Αυτή την εποχή προτιμώ μαρούλι με καρότο, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι -όλα βιολογικά-, αβοκάντο και σος με μουστάρδα, μέλι και λευκό μπαλσάμικο.»